2010-02-13

Det var ju också ett sätt

Imorse när Higgins och jag var ute på vår promenad såg jag en person som höll på att försöka slå ner istapparna ovanför sitt fönster med skaftet till en mopp. Personen stod inne i sin lägenhet på tredje våningen och slog liksom utåt/uppåt på något vis med skaftet. Det såg inte speciellt framgångsrikt ut, istapparna verkade sitta berhårt fast och det krävs nog mer än ett skaft för att få ner dem. Anticimex i Norrköping har en annan metod att få ner istappar de har svårt att komma åt, de skjuter tydligen på dem med luftgevär! Det kanske inte var helt genomtänkt för nu kommer de att bli polisanmälda. Undrar vad brottsrubriceringen kommer att bli? Olaga istappsjakt?

Även om det kanske inte är så himla smart att skjuta ner istappar kan jag inte låta bli att tycka det är oerhört komiskt! Jag undrar också hur sjutton de kom på idén...

6 kommentarer:

Jane sa...

Ha ha, det var ju riktigt komiskt!
Själv gick jag en promenad med hunden för att fotografera en riktigt rejäl istapp, ca 3 m lång, som hängde utanför ett privat bostadshus, tillsammans med många små istappar. Just som jag håller på att fota kommer ägaren till huset och stirrar på mig som sjutton. Igår var istapparna borta - de har suttit där minst tre veckor med knappt synlig varning. Han fick väl stora självan och trodde att jag kom från ngn tidning eller så :))

Yvonne L sa...

Jane: Visst var det komiskt! Roligt också med den där istappen du fotade, innan jag läst färdigt trodde jag du skulle berätta att du fått världens utskällning av husägaren! :D Kanske bra att du skrämde upp honom lite! ;0)

Gun sa...

Hahaha! Det var det värsta vilken idé att skjuta med luftgevär. Så dumt..

Yvonne L sa...

Gun: Idén är ju så knasig och dum att den blir rolig! Nästan som en tecknad film... :D

Synnøve. sa...

Japp, ska det göras ska det göras rejält, och i Peking hihi.....

Jakt på istappar är den nya typen av jakt. Det krävs licens och man måste vara på sjutträningar på sommaren. Då får man skjuta på atrapper som hängs upp i träd och på gamla hus.
Det är bara istappar av viss storlek som får skutas. De minsta ska få tid att växa upp och föröka sig.
Skjuter man en av fel storlek måste det rapporteras till jaktledaren.
De innebär att man kan få böter och i värsta fall indraget vapen.

Jakten förekommer mest på vintertid.
Då har de inte möjlighet att gömma sig under tak och dylikt. De kryper gärna fram när det varit kallt och värmen sipprar ut från tak och skorsten. Sker detta i sammanhang med solsken kan de bli ganska farliga. Rent av livsfarliga.
Därför så förekommer det jakt på istappar.

Lite skoj måste man få ha hihi....

Tur ingen blev skadad ska man väl säga i samma andetag.
Kramen Synnöve.

Yvonne L sa...

Synnøve: Tack för att du berättade mer ingående om den här mystiska jakten! Jag hade faktiskt aldrig hört talas om den tidigare! :D