2010-02-14

Oväntat bra

Igår kväll var en sån där lördag då jag inte kunde hitta något kul att se på tv. Melodifestivalen intresserar mig inte för fem öre, olympiska spelen lockade inte heller, det gick inga filmer som jag ville se och inga serier  som var av intresse. Först satt jag och knäppte planlöst mellan kanalerna och funderade på vad jag skulle göra. Jag har några dvd som jag fått låna av en kompis och som ligger och väntar att bli tittade på, men de kändes inte lockande. Att se på någon av mina favoritfilmer jag har själv på dvd eller inspelat på video verkade inte heller roligt. Men jag ville se på något! Tittade på den lilla högen av videoband på soffbordet med olika program jag spelat in de senaste månaderna som jag inte sett än. Vad jag kunde komma ihåg var det inte något sådär jätteintressant men eftersom jag ändå hade tråkigt så kunde jag ju ta mig an högen och se om det var något värt att se. Första bandet visade sig vara urtrist, någon serie som gick i början av året och som jag spelat in eftersom jag trodde den skulle vara bra. Det var den inte. När jag suttit och vridit mig av uttråkning i en kvart bestämde jag mig för att helt strunta i den, spolade tillbaka bandet och stoppade ner i lådan bland sånt som kan spelas över. Sen fick jag tag på kvällens guldkorn!

Videobandet inledde med ett avsnitt av "Solens mat" som det visade sig att jag sett, men som tur var snabbspolade jag framåt för att se om det fanns något annat efter. Matprogrammet höggs av tvärt och så började dokumentären "Drottningen och jag" som gick i början av januari och som jag glömt att jag spelat in. Det är en film av Nahid Persson Sarvestani som är född och uppvuxen i Iran och som var med och störtade monarkin där 1979, och i filmen intervjuar hon Farah Diba som ju var gift med shahen av Iran och alltså drottning. Som det skrivs i artiklarna jag läst om filmen, de båda kvinnorna var egentligen motståndare då för 30 år sedan, men nu har de mer gemensamt än de nog kunnat tro, båda lever till exempel i exil. Det var verkligen en fängslande och intressant film, och om jag sett den tidigare hade jag ju kunnat rekommendera er att se reprisen eller något sånt. Nu ligger den inte ens kvar på SVTPlay så där kan ni inte heller titta. Men den finns väl på dvd och då kanske den går att hyra eller möjligtvis låna från biblioteket. Gör det i så fall!

4 kommentarer:

Gun sa...

Vad roligt att hitta ett guldkorn så där när man inte har ett skit att göra. Jag har inte sett det, men det låter intressant.

Yvonne L sa...

Gun: Den räddade min lördagskväll!

Synnøve. sa...

Det känner jag igen. Jag är likadan. Spelar in och lägger på hög. Men kommer liksom aldrig i håg vad man spelat in....
Härligt med ett guldkorn så där.

Det är mycket god mat i Solens mat.

Yvonne L sa...

Synnøve: Man borde ju skriva upp på banden vad det är man spelar in, men jag inbillar mig att jag ska titta nästa dag och då bör jag ju komma ihåg vad det är. Men så växer högen...