2010-02-26

En del fattar ju lite långsamt

För en dryg månad sen skrev jag ju typ ett öppet brev till alla spammare, och tro det eller ej men sen det inlägget blev utlagt så har spammen minskat drastiskt! Det är ju fantastiskt om ett inlägg på svenska i min lilla blogg lyckats med något sånt. Speciellt som bloggen inte hänvisar till vilken adress de ska sluta skicka skräp.

Nu finns det alltså ändå några få som tydligen inte fattat vinken, som denna obskyra "Customer Service" till exempel. Men nu är det ju troligtvis så att även om inte Norton hade fattat att det här inte var något att ha och direkt placerat mailet i antispammappen så hade jag nog insett det själv och kastat skiten. Om inte annat så förmodligen i ren ilska över att bli kallad "Dear Mr.yvonne.eriksson".

2 kommentarer:

Synnøve. sa...

För att ta lite hopp ifrån dig så tror jag inte att det hjälpte så mycket.
För det går i perioder med mycket spam.
Har just idag fått 5 mail om att köpa viagra. 3 om penisförlängare och en om klocka....
Intressad? Inte ett dugg. Mailen kommer rätt i min söppelpostmapp. Jag öppnar de inte utan raderar dom på en gång.
För att undvika få mycket spam så finns det en sak du kan göra.
Får du många mail från vänner där det står att du ska vidaresända till alla du känner? Är det dessuton hundra och en mailadresser innan på den mailen?
Sänd gärna vidare, men radera alla tidigare mailadresser. Så sänder du öppet till den första. Och sätter resten av de du ska sända till på Hemlig kopia, då får de inte alla 100 tals adresser.
Så gör de för att finna mailadresser att skicka spam till.

Yvonne L sa...

Synnøve: Jo, jag vet att det går i perioder, och jag använder mig av Norton antispam som fångar upp det mesta och lägger i rätt mapp, men du såg etiketten på mitt inlägg va? Det var inte allvarligt menat!

Adressen all spam kommer till är en jag haft i över 10 år, men så mycket är kopplat till den att jag inte ids byta. Massor av olika inloggningar på tjänster jag är beroende av, så jag vill inte riskera att glömma byta på något ställe.