2010-02-14

Ännu en äcklig parasit

Såna här saker är den främsta anledningen till att jag tycker det är bättre att hjälpa gatuhundar på plats i de länder de kommer ifrån än att importera dem till Sverige. Nu verkar det i alla fall som att det är ett enstaka fall, men det finns ju inget som säger att det inte kommer att hända igen. Tungmasken är ju tydligen inte livshotande i alla fall, men det verkar ju synnerligen äckligt med en mask som växer i nosen.

7 kommentarer:

Diana sa...

Tycker att det är bra att vi faktiskt importerar hundar till sverige och hjälper dom här, dock så måste ju hundarna självklart vara friska både fysiskt och psykiskt för att vi ska ta in dom...
Alla förtjänar en andra chans...

//D

Yvonne L sa...

Diana: Visst förtjänar de en andra chans, men jag tycker ändå det är bättre att hjälpa dem på plats. Vissa parasitsjukdomar tar ett tag att utvecklas, så även om hundarna undersöks av veterinär innan de tas till Sverige är det inte säkert att det upptäcks. På så vis kan vi få in sjukdomar/parasiter vi varit förskonade från. Sånt sker ju också genom att folk smugglar in hundar, där är det ju ingen kontroll alls.
Vill man hjälpa hundar att få ett bättre hem så finns det ju faktiskt svenska hundar som behöver nya hem.

Gun sa...

Usch vad äckligt!

Yvonne L sa...

Gun: Eller hur!

Anonym sa...

Skjut hundarna på plats i Rumänien. Ta inte hit smittor och ohyra. Bara korkade brudar tycker något annat.

Synnøve. sa...

Jag håller med dig.
För det kommer så mycket skumt in till landet nu.
Kramen.

Yvonne L sa...

Anonym: Att skjuta hundarna är väl inte direkt att hjälpa dem utan skaffa dem istället hem i sina egna hemländer. Det finns hundar i Sverige som behöver nya hem, så satsa på att hjälpa en sån hund istället eller köp en enligt SKK:s regler från en uppfödare.

Synnøve: Det kommer ju in mycket också med smuggelhundar och det är ju helt utom kontroll.