2010-02-22

Mer skidor ur ett konstigt perspektiv

När jag sett klart på CSI NY som var det enda jag tänkte titta på ikväll satt jag och knäppte mig igenom tv-kanalerna för att se om det fanns något annat jag ville se. Fastnade inte för något speciellt utan tittade lite på nyheter och lite på någon dokumentär och så blev det lite OS.

Det är verkligen jättekonstigt att se längdskidåkarna som har trekvartsärmar på sina skiddressar, och jag såg någon av herrarna som hade kortärmad dress. Jättemärkligt i mina ögon. Ungefär som jag tycker det är konstigt att se handbollsmålvakter eller fotbollsmålvakter i kortärmat.

Sen måste det ju vara jättekonstigt att åka fel när man kommer in på skidstadion. Särskilt om man är på väg mot final i OS sprintstafett. Det var ju tydligen vad som hände vitryssen Leanid Karneyenka. Det är ju en sån sak han kommer att få höra resten av sitt liv. Undrar om han körde i kortärmat kanske.

En annan konstig sak som inte har med skidor att göra är curling. Det tycker jag är en jättekonstig sport. Där är det också lite märkligt med klädseln har jag sett. En del spelar i kortärmat och en del i långärmat. Men det absolut konstigaste med curling är väl egentligen att de inte har skridskor på sig. Borde de inte ha det?

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Roliga tankar kring sporten.
Det är nog skönt att åka i kortärmat när det är 10 plus ute. Man blir varm av skidåka och solen ger en solbränna hihi...
Curling ja, det är en spännande sport. Men jag tror inte det funkat med skridskor när de ska ner på knä när stenen ska iväg, eller när de ska ta i och sopa fram stenen....
Då tror jag det blivit lite Bambi på isen över det hela...

Roliga tankar var det dock...

mille sa...

Stackars vitryssen. Man tycker ju att arrangören kunde att placerat en kon el ett band efter sista ronden.
Det är mycket som Canada skulle kunnat fixa till.
* Backkrönet som Anja ramlade i.
* Cementklumpen som tog livet av en bobåkare.
* Den feldoserade kurvan som gjorde att skidåkerskan åkte ut.
Ja, det blir väl fler...

Yvonne L sa...

Synnøve: Jag tycker ändå det är konstigt med bara armar och skidåkning! Tänk vilka skrapsår om man ramlar i hög fart.
Curling tycker jag inte är ett dugg spännande, bara jättekonstigt! Om konståkare kan göra livsfarliga skutt på isen och typ gå ner i spagat så borde det väl gå att utveckla en teknik för curlare också! :D

Mille: Det var ju liksom jättekonstigt för den där ryssen, tänk vilket dåligt tillfälle att få hjärnsläpp!
Det har ju onekligen gjorts en del missar av arrangörerna både här och där det här året. Inte roligt för dem eller de som råkat illa ut.