2010-02-16

Matpiller

Rubriken har inget att göra med att äta näringspiller istället för en måltid utan helt enkelt om att pillra med matlagning. För väldigt länge sen fick jag för mig när jag var och handlade att jag skulle köpa cannelloni, alltså såna där tjocka pastarör. Sen har paketet stått i skafferiet men längre än så har jag inte kommit. Förrän idag då. Precis som vanligt så använde jag inget direkt recept utan jag lagade lite på fri hand, det är liksom roligare då.

Gjorde en köttfärsröra och en bechamelsås med parmesanost i, sen fyllde jag rören med köttfärsröran, rören la jag i en ugnsfast form med bechamelsås i botten och sen när formen var full hällde jag på resten av bechamelen samt lite mer köttfärsröra och sen ost ovanpå det. Nu står det i ugnen och gratineras i 180 grader i circa 40 minuter. Tydligen kan man förkoka pastarören också, då behöver rätten inte vara i ugnen så länge, men jag tyckte det verkade svårare att fylla halvmjuka pastarör med fyllning än de helt torra rören. Det hela borde smaka ungefär som lasagne, återkommer när jag ätit!

5 kommentarer:

Gun sa...

Det låter jättegott!

Sv: Semlan hjälpte mot ryggvärken!! Nu måste jag äta det varje dag!:D

Husan sa...

Låter jättespännande. Ser fram emot hur resultatet smaka.

Ingrid sa...

Nä men nu är vi nyfikna, hur smakade det?

~Livet i byn

Synnøve. sa...

Har du lyssnat Lasse Holms låt om spaggeti och makaroni....
Den fastnade i skallen på mig när jag ditt recept på canneloni.
Kramen på dig.

Yvonne L sa...

Gun: Det blev jättegott också!
Sen tror jag att vi kan skapa en självhjälpssida och föreslå folk att äta Fransk nougat och semlor vad de än har för problem! ;0)

Husan: Det smakade bra!

Livet i byn: Mycket smaskigt!

Synnöve: Jag har ju hört den tidigare, men inte på senaste tiden. :D