2010-02-20

Lite bilder på snö någon?

Istället för att maila mina bilder till Aftonbladet tänkte jag att jag ju lika gärna kan lägga ut dem i min egen blogg. Det är alltså bilder från morgonpromenaden Higgins och jag tog i snöyran. Vi bor ju i området som har klass 2 varning, och det hade snöat en del under natten och snöandet fortsätter precis som vädermänniskorna sagt.
Att ta upp kameran ur fickan kändes inte så lockande idag faktiskt, när vi gav oss ut var det -12 grader och sen visade det sig att det ju blåste rejält också. Det hade de väl visserligen förvarnat om på väderleksrapporterna, men det tänkte jag inte på. Plastremsan som är uppsatt från trädet och sen i pinnar kanske ni undrar vad det varnar för. Det har suttit där några veckor nu och är väl för att folk ska vara medvetna om vart gränsen går mellan fast mark och Eskilstunaån. Ån är väl i och för sig täckt med is nu, men hur pass hållbar den är vet jag inte, det är ju rätt strömt på sina ställen.

Under den korta tid jag stod still för att fota plastremsan mellan fast mark och ån kastade sig Higgins ner i den nyfallna fluffiga snön och gjorde sina snöänglar. Han älskar sån här fluffig snö oavsett hur kallt det är runtomkring honom.

Rademachersmedjorna har ju stått här i några år och säkert varit med om liknande vintrar tidigare. För oss som inte varit med lika länge är det ju ett tag sen vi hade en sån här snörik vinter i Eskilstuna. Nu har det blivit ytterligare några grader kallare, när jag tittade nyss så visade termometern på -14 grader, snön faller fortfarande och det ser ut att blåsa. Men nu är det dags för hundpromenad igen så det är väl bara att bylsa på sig underställ och täckbyxor och jag vet inte allt. Higgins ska få ha sitt täcke på sig också och sen ska vi nog inte gå längre än nödvändigt. Egentligen borde vi väl sitta inne och virka oss varsin OS-mössa...

5 kommentarer:

Wildhearts sa...

Har precis kommit in från en promenad med dottern och hundarna. Vi försökte gå över en hage men det var inte det lättast. Jag klev av den lite mer packade stigen och hade snö upp till höfterna. Började asgarva och kom knappt därifrån. Jag tror ta mig tusan att jag hörde hundarna fnissa också.

Vilka fina gamla hus ni verkar ha i Eskilstuna också.

Bibbi sa...

För det första...Du går nog åtminstonde lika mycket, kanske till och med der än mig... Jag har ju ingen Higgins jag måste gå ut med oavsett väder. Viking öppnar jag bara dörren åt;) Praktiskt när det är kallt.
För det andra...Jag är så djuriskt less på snön!!! Snälla, kan det inte komma någon Ufo och värma bort den... Vill bara ha snö till advent och i januari. Sen bort! För det tredje...Jag funderade på att köpa in en spindel som åt spinnkvalster, samt en annan som äter löss...Men insåg att det blev kaka på kaka...Tänk om jag tycker de också är äckliga i växthuset... Får nog fortsätta med mitt beprövade såpvatten. Nu finns ju såpa i många olika trevliga dofter så;P
För det fjärde...Nu ska jag börja med maten, Gubben har bett, förlåt, kommenderat mig till att göra Pizza.
Ha en trevlig lördagkväll. Själv ska jag zappa mellan melodifestival och os.

Yvonne L sa...

Wildhearts: Min reaktion skulle varit exakt densamma! Jag skulle skrattat så att någon fått komma med en lyftkran och lyft iväg mig! :D
Vi har en hel del fina hus i stan, du lär få se fler om du fortsätter kolla in min blogg!

Bibbi: I det väder vi har nu vore det skönt att slippa gå ut. Det är ju fullt snökaos ute, och den här gången är det på riktigt och inte bara någon tidningsrubrik! Det kommer att bli skitjobbigt när all snö ska smälta!
Såpvatten verkar lite trevligare än spindlar faktiskt, så håll dig till det du! Melodifestivalen får klara sig utan mig som vanligt, men kanske blir det lite os här också.

Anonym sa...

Här hos mig blir det vare sig os på tvn eller någon virkad os-mössa. Visserligen gillar jag virkning men jag virkar hellre annat.
Melodifestivalen tittar jag inte på heller. Då sitter jag hellre vid datorn eller kollar om jag har något gammalt inspelat i stället.
Ha en skön kväll!

Yvonne L sa...

Renathe: Virkat har jag nog inte gjort sen jag var tonåring vad jag kan komma ihåg, men jag kan inte låta bli att tycka de där mössorna är coola!
OM jag skulle råka se något från OS är det mer slumpmässigt om jag inte hittar något annat. Dessutom kommer i så fall bärbara datorn att vara igång....