2010-02-21

En liten historia om snö

Gårdagens snöande gjorde ju att plogbilarna fick jobba hårt. Troligen höll de sig på de större vägarna under dagen för att underlätta trafiken.
Någon gång mellan midnatt och halv ett var det i alla fall en liten plogbil som höll på och rensa trottoaren på andra sidan gatan när jag släckte i lamporna i fönstrena.


Imorse så var det ganska förvånande att titta ut genom förnstret och se att solen sken! Termometern visade minus 14 grader så det var en kylig morgon.

Higgins och jag gick ut på första promenaden strax efter 9 imorse, och då kunde man se att plogarna jobbat på ordentligt. Här är vi precis i början av vår promenad och det man ser är Centralstationen i Eskilstuna. Klockan på stationshuset går flera timmar fel och har gjort det i veckor nu. Kanske det är en anledning till SJ's problem med att hålla tiderna? (Ni ser nog klockan bättre om ni klickar på bilden så den blir större.)

Här hade vi kommet en liten bit till, jag vände mig och fotade mot stationen igen, snö överallt så långt ögat kan nå.
Vår promenad skulle fortsätta häråt, och än var trottoaren plogad så att vi kunde ta oss fram utan problem. Ungefär vid första lyktstolpen som man ser lite längre bort var plogningen slut och vi fick gå ut och gå på vägbanan istället, att pulsa fram genom all snö verkade inte så kul för vare sig Higgins eller mig. Dessutom var det en traktor som höll på och röjde trottoaren från andra hållet så för att inte bli bortröjda vi också var det säkrare att gå på gatan.

Här har vi kommit ner till Fors kyrkpark, och bilden är bara för att visa varför Higgins inte gärna går på annat än plogade vägar den här vintern. Det blir lite väl jobbigt att ta sig fram när snön är högre än vad han är.

Så tittar vi tillbaka igen från det håll vi kom ifrån och därborta är traktorn som vi nyss passerat.

Vid kyrkbron stannade jag och fotade husen på andra sidan ån. Solsken och gnistrande snö gör husen längs Köpmangatan extra vacker.

När vi nästan kommit över kyrkbron fick vi stanna till ett tag, det stod en hund med husse vid slutet av bron och väntade på traktorn som dumpade snö. Higgins är inte jätteförtjust i stora svarta hundar eftersom han träffat på några som inte varit så snälla, och det var en stor svart hund som stod och väntade. Vi stod och väntade ett tag, men han med hunden verkade mer intresserad av att titta på traktorn än av att fortsätta sin promenad, så jag började gå med Higgins ändå och gick en liten omväg åt höger när vi kommit över bron, men till slut kunde vi fortsätta längs med Köpmangatan som jag tänkt.

Nu får det räcka med snöbilder för idag, visst är det fint med snö, speciellt såna här dagar när solen skiner och snön gnistrar, men nu tycker jag verkligen det räcker med snö för den här vintern. Kanske kan vi spara resten till nästa vinter? Det behöver inte komma mer ens på tisdag.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Ni hade inte mer snö än vi, men all snö låg ju kvar! Här i stan kör kommunen bort snön men i er stad gick det ju knappt att göra, än mindre gå idag! :D På farmors gata var båda trottoarerna igensnöade (snövallar!) exempelvis. Postis kunde inte ta sig till brevlådorna utan fick kliva ut sin lilla bil och gå... såg väldigt osmidigt ut.

Synnøve. sa...

Så kul med ditt inlägg idag.
Jag gillar det positiva.
Är lite less på alla negativa inlägg och kommentarer om snön måste jag säga.
Den försvinner inte för att man surar.
Lika bra att njuta av det vackra.
Som du gjorde på din promenad.
Förstår Higgins. Inget kul att drunkna i all snö.
Kramen och go OS kväll på dig.
Synnöve.

Yvonne L sa...

Jenny: Nä, all snö ligger inte kvar. De har tagit bort massor och så har det kommit ny som de inte hunnit få bort än på alla ställen. De håller på för fullt nu här i krokarna. Jag börjar fundera på om killarna som kör plogarna fått vila alls sen i helgen då det värsta snöfallet var.

Synnöve: Man kan ju ändå inte göra något åt vädret, och jag föredrar snö och lite lagom kyla hela vintern istället för regn och slask. Det blir ju dessutom ännu lättare att stå ut med snön och kylan när solen skiner och det blir så vackert som det var igår och idag!