2010-02-18

Märklig reaktion

Jag förstår verkligen inte det här, Anna Wahlgren stämmer SVT för ärekränkning? Är inte det en lite väl överdriven rektion på en kommentar som säkert inte var illa menad? Ska väl säga att jag inte brukar titta  på "Vem vet mest" annat än om jag bläddrar förbi lite snabbt när jag kollar vad de olika kanalerna visar just då. Det jag sett är ett frågeprogram där svaren ska ges ganska snabbt, och efter varje svar blir det alltid någon liten kommentar från programledaren. Precis så som det brukar vara i såna sammanhang, och jag förstår verkligen inte vart ärekränkningen ligger? För mig är det ungefär som att någon skulle säga att Astrid Lindgren skrämt vettet ur hundratals barn med Krösamaja i Emil-böckerna eller med draken Katla i Bröderna Lejonhjärta. Jag tror faktiskt inte att Astrid skulle stämt någon för det.

7 kommentarer:

Bibbi sa...

Du med mig skämta aprillo? Stämmer hon bara för att Rickard sa sanningen? :O Nu blir jag ju verkligen rädd för henne....
Men hon slarvade ju bort över 8 miljoner så hon behöver väl lite pengar...;P
Undra om jag blir stämd nu...:S

Å´tacka vet jag Astrid! En av de bästa fostrarna i värden:) För barnen vet skillnaden mellan bok och verkligeht. Å´barn behöver få vara barn och sova hos sin mamma eller pappa:)

Yvonne L sa...

Bibbi: Tja, det står ju i Aftonbladet i alla fall, hur sanningsenliga de är vet jag inte. ;0) Hon kanske stämmer alla som säger något elakt om henne, så jag kan ju då säga att det var hemskt klantigt att slarva bort 8 miljoner! Hur bar hon sig åt??
Astrid är bäst!!!!

Gun sa...

Hon får höra det ganska ofta, så antaligen är hon trött på det. Men jag tycker också det är löjligt och överdrivet.

Yvonne L sa...

Gun: Totalt överdriven reaktion! Jag kan tänka mig att alla har någon grej som man alltid får höra oavsett om man är känd eller ej, och man kan ju inte gå runt och stämma folk hit och dit bara för att. Det är ju bara i USA folk håller på så. Reaktionen hade väl varit befogad om det varit regelrätt mobbing, men det här skulle jag aldrig kunna klassa som det.

Synnøve. sa...

Jisses säger jag bara...
Behöver hon pengarna eller?

Staffan Westerberg skulle ju kunna stämma hur många som helst då, för jag har fått min barndom förstörd av hans Vilse i pannkakan, syster yster och lillstrumpa i byrålådan osv....

Inte konstigt att man är lite rar higi.
Kramen på dig.

Yvonne L sa...

Jimmy som kommenterade utan att lämna någon länk, jag tog bort din kommentar. Inte för att jag ansåg den ärekränkande utan för att jag helt enkelt inte vill ha sånt språk i min blogg. Men tack för att du lämnade en kommentar i alla fall! :0)

Yvonne L sa...

Synnøve: Kanske det, eller bara uppmärksamheten. Staffan Westerberg är väl ett kapitel för sig, jag kommer mest ihåg att jag tyckte hans program var enormt konstiga!