2010-03-24

Sopa??

Nu börjar snön faktiskt ge med sig i Eskilstuna, i alla fall på sina ställen. Så här ser det ut på många trottoarer och gångvägar idag. Det enda jag inte har med på bilden är sönderslaget glas som ligger med jämna mellanrum. Folk verkar ha lite svårt att hålla ordning på sina flaskor med alkoholhaltigt innehåll när de ger sig ut på stan för att festa. Hoppas det snart är dags för sopning av trottoarerna!

Jag har heller inte med något hundbajs som tyvärr ligger på alltför många ställen, dock inte efter Higgins eftersom jag hör till något som verkar vara en utdöende människoart: Vi som plockar upp efter våra hundar.

Jag tjatar ju lite då och då om puckon till hundägare som förstör för oss som faktiskt sköter oss, och jag har till och med lämnat tips till den trendige hundägaren. Även tidningarna har som varje vår börjat skriva om ämnet. Nåja, hundbajs eller ej, snön verkar i alla fall vara på väg att försvinna.

4 kommentarer:

örjan sa...

Reflektion kring Din bild.
Kommunen (-er) brukar ju anklagas för att inte sanda.
Här ett bevis för att det verkligen gjorts.
Stenkrossgruset har nog varit bättre än tidigare använt sand.
Bl a kommer det ju att damma mindre vid den kommande sopningen.

Hörni sa...

Vad mycket grus! Skönt det är att snön börjar försvinna, det är samma sak här hos oss.
Hundbajs är inte kul att trampa i. Man får se upp var man sätter fötterna.

Anonym sa...

Hihi, förra året gick min man runt här i området och samlade ihop gruset på gator och trottoarer i en skottkärra för vi behövde fylla i en stor grop på tomten:) Ska jag skicka över honom till dig nu i vår kanske ;)

Yvonne L sa...

Örjan: Jo, visst har de sandat här! Efter varje nytt snölager har de lagt på mer grus. Vasst både för cyklister och hundtassar.

Gun: Visst är det skönt att snön börjar försvinna! Att det sen finns idioter som tror att hundbajs försvinner på samma vis är ju mindre roligt.

Renathe: Jamen det är klart! Skicka hit din man och hämta lite grus. Han kan nog få med sig en hel släpkärra till Örebro! :D