2010-03-28

Ny ren dag

Gårdagens träning slutade jag med strax innan jag skulle gå och lägga mig, och idag verkar det som att jag är färdigtränad. Det måste en sån där skum endagsförkylning jag får någon gång då och då. Någon allergi kan det inte röra sig om eftersom det aldrig finns något ovanligt som skulle kunna utlösa det hela, och sen kan det ju också inträffa vilken tid på året som helst.

Något som inte inträffar vilken tid på året som helst är ju omställningen till sommartid.  Som vanligt är jag inte helt säker på att jag kommit ihåg att ställa om alla mina klockor, men jag tror i alla fall att jag kommit ihåg dem. Förhoppningsvis har jag flyttat den där timmen åt rätt håll också.

Higgins och jag vaknade samma tid som vanligt, men det var ju en timme senare ändå. Blött, smutsigt och trist men det blev ändå en lång promenad, fast inte riktigt den väg vi brukar gå. När vi började komma mot slutet av promenaden tyckte Higgins vi kunde ta gågatan, kanske för att den är sopad, eller så kände han på sig att vi skulle möta en trevlig tjej där.
Det var ju lite synd bara att Higgins inte tänkte sig för när jag skulle fota tjejen och honom tillsammans. Jag har för mig att hon heter Astrid, Hon heter Agnes och nu var det länge sen vi träffades. Hon går alltid och ser så kunglig ut där hon skrider fram. För skrider fram är precis vad hon gör. Hon tycker inte om att bli smutsig eller blöt och äter inte heller vad som helst har jag fått veta av matten. Hon är även ohyggligt snäll och går bara undan när framfusiga Higgins är mer intresserad av hennes bakdel än något annat. Andra tikar biter ju ifrån bara han tittar på dem! Så när Higgins hade chansen att bli fotat med en sån skönhet hade det ju varit roligt om han inte stått med nosen i rumpan på henne... Men hundar tänker nog inte så.

Nu är i alla fall Higgins badad, och efter att ha fått lufttorka ett tag så är det dags för honom att tillbringa ett par timmar på trimbordet för att bli borstad och fönad torr. Efter det är det väl dags att gå ut och gå igen, men oftast när han är helt nybadad så brukar han ta extra stora omvägar runt ställen som är alltför blöta och smutsiga.

7 kommentarer:

mamma sa...

hon heter ju Agnes

Yvonne L sa...

Mamma: Jamen det gör hon ju! Jag ändrade lite i inlägget. Undrar vem det är som heter Astrid då?? Higgins protesterade nämligen inte när jag frågade honom om det var Astrid vi träffat.

Renee sa...

Agnes eller Astrid, jag tycker inte det är så stor skillnad (båda börjar på A) det räcker.

egoinasmamma.nu sa...

Jag tror Higgins medvetet vill bli fotat så där, då kan ju alla se att han FÅR lov att lukta, det är ju stort bara det! :D

Yvonne L sa...

Renee: Det var lite så jag tänkte...

Em: Jamen så måste det ju vara förstås! :D

Hörni sa...

Hahaha, vad kul att han är rädd om sig när han är nybadad.:D

Yvonne L sa...

Gun: Man vill ju inte riskera att behöva bada igen! :D