2010-03-11

Det var länge sen nu

Nu tycker jag det är dags att göra något åt en sak som varit grymt eftersatt en längre tid, bloggning om semlor. Inte ens semmeldrottningen själv har bloggat om just semlor på länge, så jag får väl åta mig att göra det.
I tisdags kom nämligen den här påsen hem till mig via min pappa. Han och mamma hade varit ute på en promenad till Konditori Alexandra i Fröslunda bara för att köpa en specialsemla de brukar baka där och som är väldigt god. För säkerhets skull hade pappa ringt konditoriet i måndags bara för att kolla att de hade såna här semlor i år också. Det hade ju varit trist om mamma och pappa gått 2,5 kilometer -eller hur långt det nu är till Fröslunda från centrum - i onödan.

Möt Kalsbadersemlan! Något plattare än en vanlig semla, men ojojoj så god! Rikligt med florsocker på locket och exakt lagom mycket mandelmassa och grädde. MUMS!! Om man har väldigt långt till konditoriet i Fröslunda så hittade jag ett recept på Karlsbadersemlor när jag gjorde en sökning. Klicka här så kommer ni dit.

7 kommentarer:

Gun sa...

Hahaha, jag behöver inte ens kolla att det var mig du menade (men jag gjorde det ändå). Jag har faktiskt inte ätit semlor på kanske två veckor eller nåt sånt. Jag har beordrat Mumannen att inte köpa någon om jag inte ber om det och hittills har jag lyckats låta bli. Fast nu blev jag ju sugen förstås..

Unknown sa...

Hejsan,
ser att du också bor här i stan. Har inte provat Alexandras Semlor i år, men de brukar ju vara goda. Den såg i allafall god ut.
Ska nog ta och följa dig ett tag så man inte missar något.
Ha det bra
Camilla

Yvonne L sa...

Gun: Visst var det en bra utnämning jag gav dig?! ;0) Jag hade heller inte ätit semlor på jättelänge. Har nog inte ätit någon sen jag bloggade om det sist!

NataljaOblonskaja/Camilla: Det var första gången i år jag åt semla från Alexandras så det var ju tur att den var god!
Får hoppas att du hittar något roligt att läsa om hos mig, det är ofta ett rätt varierat innehåll!

egoinasmamma.nu sa...

Hahaha! Jag behövde heller inte kolla att det var Gun, men kollade ändå.. (Härmas Gun helt enkelt :D). Jag skall nog satsa på en sån på söndag, tror jag. Inte precis som din, men en semla i varje fall. :D

Yvonne L sa...

Em: Då har du ju något att se fram emot på söndag också!

Synnøve. sa...

Förstod direkt att det var Gun du tänkte på hihi.
Semla är gott. Har inte ätit någon på rätt länge.
Klems.

Yvonne L sa...

Synnöve: Att det är Gun som är semmeldrottningen är det ju ingen tvekan om! :D