2010-03-20

Nä, han lurades inte

Higgins är ju en intelligent hund som mycket väl kan tänka ut saker för att han ska slippa göra vissa saker. Alltså skulle han mycket väl kunnat ha hittat på att han hade en spik i foten och var oförmögen att gå någon längre promenad fast han egentligen bara ville komma undan att bli genomsur. Det har nämligen hänt tidigare att han försökt med diverse påhittade anledningar för att slippa göra saker han inte vill göra. Att hundar faktiskt kan göra så är jag helt övertygad om, när jag gick valpkurs med honom berättade en av ledarna om en av sina hundar som hon hade räknat skulle gå långt i utställningsvärlden. Det var bara det att varje gång det var utställning började tiken halta så fort hon kom ur bilen. Första gången trodde de ju att hon gjort sig illa, när det hände andra gången blev ägarna lite misstänksamma, och när det för tredje utställningen i rad hände exakt samma sak så insåg de att tiken helt enkelt inte ville ställas ut. Speciellt som hon så fort hon kom hem på något magiskt vis helt blivit av med den svåra hältan. Efter att de bestämt att hon inte skulle behöva ställas ut eftersom hon uppenbarligen inte gillade det så haltade hon aldrig mer.

Men Higgins har faktiskt inte hittat på något den här gången, han haltar fortfarande. Vi var ute på en ytterst kort promenad imorse, och han ville verkligen promenera. Idag skiner dessutom solen och det verkar bra mycket torrare ute än det var igår. Men han har samma problem som jag har, vilket är att vi har svårt att gå långsamt. Går han sakta så är inte hältan så märkbar, faktiskt verkar han inte halta alls då, men han försökte ju gå i samma snabba takt som vanligt och haltar då rätt rejält. Jag försökte hålla igen så mycket som möjligt och få honom att gå lite långsammare, men det var svårt. Han fick i alla fall gjort det han skulle. Jag hade tänkt ut en kort väg vi kunde gå, men han ville gå en annan väg som är längre, men när vi kommit över gatan åt det håll han ville ångrade han sig. Då ville han komma upp och bli buren, så jag lyfte upp honom och vände tillbaka hem. Nu är det ju rätt jobbigt att bära 14-15 kilo hund i famnen, så jag fick sätta ner honom lite här och var så att han fick prova att gå några steg. Det var en himla tur att vi inte kommit längre!

Jag ska kolla lite närmare i tassen nu när det är dagsljus för att se om jag kan hitta något som fastnat i trampdynan och kolla benet om det verkar ömma någonstans. Men när jag tittar på honom inne så verkar det som en sträckning eller något sånt. Under natten tog han sig upp och ner ur sängen flera gånger, jag vaknade nog varje gång för att se om han behövde hjälp, men innan jag hann reagera hade han antingen klättrat upp eller hoppat ner. När han legat i knät på mig måste jag tjuvhålla honom när jag märker att han vill gå ner så att jag kan lyfta ner honom istället för att han ska hoppa ner, men då blir han ju bara sur och ger mig förorättade blickar som säger "kan själv". Hade det varit mig själv det gällde hade jag kletat på Tigerbalsam eller något liknande, men jag tror inte det är lämpligt att kleta in pälsen med det! Vi får ta det lugnt idag, och imorgon för blir det inte värre än nu under dagen och morgondagen känns det som att jag kan vänta med att ringa veterinären för råd tills på måndag.

9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!
Men stackars Higgins. Vist är det lite knepigt med husdjuren - dom kan ju inte tala.
Vår hund Tingeling har ibland också haltat en aning och det där med att sätta ner tassen har verkat göra ont....ofta har vi åkt till veterinären, men oftast har det självläkt. De kan ju få flisor i tassen men dom är ju så svåra att upptäcka.
Hoppas han blir bra fort!
Det där med hundar och att inte vilja är kul. Vår hund var jätteduktig på agility och tyckte att springa i tunnel var urkul. Så husse vart uppmanad att åka på tävling med henne. Men tunnel. Nix. Hon helt stel. Döv. Såg inte. Ingenting. Hon ville inte. Hade aldrig gjort det och skulle aldrig komma att göra det. Dårvid blev det. Inget tävlande för vår vovve heller.
Kram
Agneta

Hörni sa...

Stackars Higgins!:(
Men herregud vad roligt med hunden som inte ville ställas ut! Hon måste ha tyckt att det var väldigt tråkigt. Det är fascinerande att en hund kan göra så för att slipp göra något tråkigt. Det skulle vara kul att veta vad som rör sig i huvudet på en hund egentligen.

Sv: Jodå, jag tänker göra glace au four ändå, så det så.:

Bibbi sa...

Stackars lill hjärtat. Hoppas han blir pigg fort. Jobbigt om han ska måsta ha ont ända till måndag.
Ge honom en extgra go'bit och krama på honom från mig;)

Yvonne L sa...

Snäckskalsdalen: Det vore bra om de i alla fall kunde tala om när och exakt var de har ont! Då blir det ju lättare att hjälpa dem.
Vill de inte tävla så gör de inte det heller. Higgins och jag har varit på en utställning och höll bägge två på att dö av uttråkning så det blev inte fler gånger.

Gun: Visst är det lite synd om honom, men han får försöka vila sig i form.
Hundar kan göra jättemärkliga saker och man undrar ofta vad som rör sig i huvudet på dem.

Bibbi: Han ville så gärna gå långt på eftermiddagspromenaden också, han har benen fulla med spring men det gick inte så bra. Fast han verkar å andra sidan inte att ha jätteont utan det verkar mer stelt.
Han tar tacksamt emot alla klappar! :0)

Jenny sa...

Hoppas du hittar det onda, så han slipper åka till farbror veterinären och få tassen undersökt! Krya på dig Higgins!

Yvonne L sa...

Jenny: Jag har inte lyckats hitta något i tassen, så jag tror mer och mer på någon sorts sträckning. Han haltar idag också.(Söndag)

Anonym sa...

Jo, visst kan det vara en sträckning....stackars Higgins :(

Anonym sa...

Jo, visst kan det vara en sträckning....stackars Higgins :(

Yvonne L sa...

Det var nog en sträckning. Han är bättre nu igen! Kan bero på att det är många som tyckt synd om honom! :D