2010-03-12

Ett par bilder

Eftersom jag fortfarande inte hört något om mitt fasta bredband så sitter jag med den bärbara datorn och det mobila bredbandet. Det innebär att alla mina bilder inte är så lättillgängliga för mig som de brukar, i alla fall inte utan lite extra arbete. Bilderna laddar jag ju liksom över till stationära datorn för att få någon sorts ording på det hela. Men nu kommer i alla fall ett par bilder från häromdagen som jag hade lagt i ett utkast i bloggen  för att ha några bilder att blogga om.

Det här är bilder från Rademachersmedjorna, närmare bestämt Berglindska smedjan, och Mäster Skogs stuga.

Mäster Skogs stuga är verkligen pytteliten och ser extra inbäddad ut nu den här vintern. Stugan består av ett rum och där bodde gångjärnssmeden J A Skog sina sista 25 år, han gick bort 1927.

Har man vägarna förbi Eskilstuna tycker jag att man kan göra ett besök vid Rademachersmedjorna. I flera av de gamla smedjorna finns det enskilda hantverkare som håller området levande, och det finns även en restaurang i en av de gamla smedjorna. Eftersom det är enskilda hantverkare så kan öppettiderna i varje smedja skifta, så det kan vara värt att kolla upp sånt på nätet ifall man åker hit enbart för ett besök vid smedjorna. De smedjor som har museiverksamhet har sin verksamhet koncentrerad till sommarhalvåret, men vill man bara uppleva utemiljön i området går det att göra dygnet runt året om.

4 kommentarer:

Gun sa...

Vad fint det var där. Speciellt den lilla stugan är jättesöt.

Sv: Så du menar att jag måste börja äta semlor igen för att få läsare? :D

Yvonne L sa...

Gun: Visst är den lilla stugan söt!Man måste inte äta semlor för att skriva om dem! :D

Hörni sa...

HAHAHA! Ska jag ha semlor hemma utan att äta dem? KAN man det? :D

Yvonne L sa...

Gun: Nä just ja, det går ju inte. Men du kan gå och titta på semlor i affären eller på ett konditori! Eller kanske titta på bilder med semlor. :D