2010-03-16

Korsordsfel

Jag gillar ju att lösa korsord, men ibland upptäcker man fel i dem. Alltså inte såna fel där man inte fattar vad det ska bli för ord eftersom man antingen inte kan något om ämnet eller totalt missförstått vad de är ute efter. Det här felet är andra gången jag upptäcker fast i två olika kryss, bägge har varit publicerade i två olika nummer av Hundsport. 

Jag antar att kryssmakaren menar filmen Casablanca från 1942, och jag antar att den Greta som blir lösningen är Greta Garbo. Fast det är ju det som är fel. Det var visserligen en svensk skådespelerska som spelade mot Humphrey Bogart, men det var Ingrid Bergman.

 
Bild lånad från Wikimedia commons.

Läser man hela rollistan så verkar det inte ens funnits någon Greta bland birollerna, så då blir det alltså korsordsfel. Undrar om jag ska maila korsordsmakaren och påpeka felet...

(Märks det att Ingrid Bergman är en av mina favoritskådespelare och att Casablanca är en favoritfilm?)


6 kommentarer:

Hörni sa...

Jag löste väldigt ofta korsord förr och upptäckte också att det ofta var fel i dem. Man kan ju ibland gå in på tidningens hemsida så uppdaterar de de fel som de upptäckt. Det är kul med korsord, men ibland fattas det ett enda litet ord för att lösa hela, och då blir jag galen!

Sv: Ja, föräldrar gillar nog att ge sina döttrar semor.:)

Yvonne L sa...

Gun: Ibland kan man bli galen när det fattas ett ord eller ibland bara en bokstav. För att inte tala om när man skrivit fel någonstans och allt blir jättekonstigt!
Du kan nog förresten ha rätt angående semlorna, föräldrar gillar nog att ge bort såna till sina döttrar! :D

mamma sa...

vi var kanske i samma korsord, för jag reagerade också, Greta i Cassablanka, är de helt från vettet

Yvonne L sa...

Mamma: Kanske samma korsordsmakare som gjort samma fel många gånger!

Jenny sa...

Men vad dåligt! Jo det händer ju titt som tätt att korsordsmakare inte har full allmänbildning när de skapar kryssen. Inte sett Casablanca än (nej jag vet... ) men Bergman var ju en enastående duktig actris, som du vet är ju min favorit Gaslight. :)

Yvonne L sa...

Jenny: Va? Inte sett Casablanca än?? Det måste du göra något åt!;0)