2010-03-14

Show Me Yours ... Gammal

Veckans fototema hos whatthefuckdotcom är gammal vilket väl kan anses vara ett relativt begrepp. Något som hände igår kan vara gammalt, den dator man köpte för ett par år sedan kan anses som gammal liksom en mobiltelefon från år 2000. Men även en stenåldersbosättning, en fossil från istiden, en stol från sent 1700-tal eller en byggnad uppförd 1903 anses som gammalt. För ett barn i en viss ålder är alla från 20 år och uppåt i princip pensionärer och alltså gamla. När jag själv hör om något som hände för 45 år sen låter det som rena rama urtiden. Detta tills jag kommer på att nästa gång jag själv fyller år så blir jag faktiskt 45...

Mitt bidrag till fotoutmaningen får bli min gamla kopparhink som står på golvet i vardagsrummet, lite undanskymd bredvid soffan. Jag kommer inte riktigt ihåg varifrån jag fått den, men jag tror den kommer efter min farmor. Eller kanske från morfar. Nåja, gammal är den i alla fall. Dammet som troligen syns om man klickar upp bilden lite större kanske också är gammalt, fast inte lika gammalt som hinken i sig!

Fler bilder på temat gammal hittar du hos wtfdc.

12 kommentarer:

Bibbi sa...

Snygg kopparhink! Härligt med så genuina saker.
Men visst fattar du att Higgins såklart vill passa på att göra massa snöänglar nu innan all snö är borta. Han vet ju inte hur länge det dröjer tills nästa chans kommer. Va glad han inte hoppar ner i alla vattendrag han ser. Det vet jag en som gjorde... en Benner Senner... Matte va inte alltid så glad på promenaderna....

Ha det gott min vän. Ska försöka hinna in och hälsa på dig mer nästa vecka.

Yvonne L sa...

Bibbi: Higgins har gjort snöänglar i tre månader nu så jag tycker det kan räcka! ;0) Att han inte hoppar ner i vattenpölar och dypölar frivilligt är jag otroligt tacksam för!

Wildhearts sa...

Om nästa gång du fyller
inträffar i år så är vi lika unga :D

Ha det riktigt bra!

elena cn sa...

Hihi, jag kan ju tala om att 45 år är INTE gammalt! Fyller själv 46 i oktober:) Ålder är som sagt relativt...och vissa saker blir ju bara snyggare och värdefullare med åren.

Pennelina sa...

Nej, 45 är helt klart inte gammalt! Glöm det :-)

Det är snyggt med koppar! Flott bild.

Kram från Pennelina!

Yvonne L sa...

Wildhearts: Ja, nästa gång jag fyller är i sommar. :D

Elena cn: När det gäller människor är det inte gammalt alls! Vi får räkna oss till dem som blir snyggare med åren. :0)

Pennelina: Det är skillnad på gammalt och gammalt! :D

anemonen sa...

Vilken fin gammal kopparhink. Kul att se hur ån blir mer och mer isfri. Idag snöade det rejält en timme hos oss men som tur var la den sig inte.

Yvonne L sa...

@nemonen: Ja, den är fin min gamla hink!
Det är verkligen skönt att isen och snön börjar försvinna. Får hoppas att vi slipper mer snö här.

Bella sa...

Åh- den hinken är verkligen vacker!
Jag tycker om riktigt gamla saker som har blivit flitigt använda...och om de blivit nyttjade av mor eller farföräldrar så är det ännu mer speciellt! :)

Yvonne L sa...

Bella: Visst är den fin! Gamla saker är ofta fina, och är de arvegods så man har en anknytning till dem blir de ju extra speciella!

Pialotta sa...

Jag gillar de där gamla koppargrejerna.. finns en del hos mig oxså som jag ärvt från mina morföräldrar:-) dammet kom med på köpet och visst blir det gammalt av att inte tas bort;)

Yvonne L sa...

Pialotta: Dammet ger ju det hela ännu mer gammalt utseende! :D