2010-03-09

Mycket älg

Nyss skrev jag om småkryp, nu tänkte jag skriva lite om stora kryp älgar. Min dag har varit lite förvirrad på grund av hattande mellan datorer med och utan uppkoppling så först nu kom jag på att jag inte kollat lokaltidningarna på nätet. Då visade det sig att det handlade väldigt mycket om älgar.

Dels så var det tydligen en älgko som gått igenom isen på ån ett par kilometer utanför centrum. Den räddades av brandkåren, kolla gärna in artikeln, där finns en länk till en kort filmsekvens där man ser hur de sliter för att få upp den stackars älgen. Under hela räddningsuppdraget så sprang tydligen älgkalven omkring i närheten och när kon kom upp kunde de springa iväg tillsammans. Det verkar som om brandmän får vara beredda på allt, men det är nog inte alla brandmän som varit med om att rädda älgar ur vakar.

Nästa älgrelaterade historia på Eskilstuna-Kurirens hemsida handlar om tre älgar som blivit påkörda av tåget från Stockholm. Det verkar vara jobbigt att vara älg i närheten av Eskilstuna idag!

4 kommentarer:

Husan sa...

Annars har jag 3 älgar här som inte alls har det så jobbigt. De har flyttat´"in" vid vedboden. Precis där vi placera enselagebollen för några dagar sedan. De tre o 26 hjortar. O idag hörde vi även ugglan. Men den tror jag inte äter enselage. Typ.

mille sa...

Vad skönt att höra att det slutade lyckligt för älgkalven och hand mamma :))

Jenny sa...

Det sista hade jag inte hört talas om men det andra läste jag tidigare :) Stackars älgar... :P De har väl också rätt att finnas, tycker man.

Yvonne L sa...

Husan:Då kanske vi kan skicka överblivna älgar från Eskilstuna hem till er? Några älgar mer eller mindre gör väl ingen större skillnad? ;0) Ugglan kanske äter semlor eller något sånt!

Mille: Mor och barn verkar ha klarat sig bra, de gjorde även rubriker i Expressen såg jag igår kväll.

Jenny: Jag var ju lite sen med kollen av nättidningarna igår så därför hade jag missat älgen i ån. Tågälgarna hade nästan nyss inträffat så det var nog därför du inte sett det!