2010-03-06

På eftermiddagspromenaden

När Higgins och jag var ute på eftermiddagspromenad kom jag på att det borde stå såna här rör och blåsa ut varmluft överallt. Då skulle man kunna bestämma att nu är det vår och dags för snön att smälta.

På ett annat ställe hade vi hundrametersgång på torr asfalt. Eller det kanske inte var just hundra meter, utan åttio eller kanske femtio, jag har inte så bra ögonmått, men det var i alla fall gång på torr asfalt! Det var en del av en tvärgata där solen smält bort snön och det var alldeles torrt. Jag tänkte ta en bild, men bakom oss gick någon vi inte kände, och då ville jag inte ta en bild däråt. Från andra hållet kom det också några och gick ett lopp på torr asfalt, och dem kände vi inte heller och då ville jag inte ta någon bild framåt heller, så ni får tro mig på mitt ord.

När vi kom ner och gick längs med ån i Stadsparken låtsades jag att jag tog en bild på solen och mitt i bilden en trädstam vilket ju egentligen är en rätt korkad bildkomposition. Fast egentligen var det ju en bild på paret som satt på parkbänken jag var ute efter. Det såg så roligt ut nämligen, de måste ha pulsat ut till bänken och grävt fram den eftersom när vi gick förbi igår såg man bara en liten del av ryggstödet som stack upp ur snön. På en bänk en bit därifrån satt ett annat par som också måste grävt fram sin bänk, och det såg faktiskt rätt skönt ut. De satt liksom vända mot solen och det kändes som vår i luften. Ute på Strömsholmen spelades hög musik så det var nästan som på sommaren fast med mer snö. Det som pågick därute var någon storts studentgrej. Det har varit studenter i konstiga overaller över hela stan sen igår eftermiddag, och nu äntligen vet jag vad de håller på med.

5 kommentarer:

Gun sa...

Vilken bra idé med rör som blåser varmluft! Det är ju genialiskt!:D

Vad mysigt att gräva fram en bänk och sitta och mysa i solen. Kallt om rumpan kanske..

Unknown sa...

Vilka fantastiskt vackra bilder. Ska jag vara heltärlig så är det utsikter som den sista bilden som gör att i alla fall jag överlever de låååååååånga kaaaaaalla vintrarna i Sverig.

/Cherin

Per-Anders sa...

Jag brukar oxå anstränga mig hårt att så här års försöka hitta alla vårtecken. Även om de är små. De ger hopp om framtiden.

Wannabe sa...

Haha ja där ute har jag också studentat mig och byggt en flotte av högsta klass.... ;-D
Mysigt när folk verkligen gräver fram en bänk i en stor snöhög bara för att sitta i solen lite :-)

Yvonne L sa...

Gun: Jag ska ta och föreslå kommunen att satsa massor av pengar på varmluftsrör! :D
Troligen hade väl de som grävt fram bänkarna något att sitta på också förutom sina rumpor och den kalla bänken! ;0)

Cherin: Den här vintern har ju dessutom varit extremlång över hela landet! Visst ger den sista bilden hopp om en vår!

Per-Anders: Allt stort börjar med det lilla! ;0) (Ordspråk som jag tror jag hittade på alldeles själv just nu.)

Wannabe: De där studentflottarna brukar verkligen vara av... hrmmm.. hög klass har jag sett... :D För att få sitta ner på en bänk så som det ser ut överallt nu gäller det att vara kreativ!