2010-03-16

Randigt vårtecken

Vi har verkligen haft tur med vädret senaste tiden, många soliga dagar och idag var ännu en sån dag.

På sina ställen har solen gjort att det blivit randigt. Här var det ju extra bra för man kunde faktiskt se trottoaren, eller i alla fall halva, och torr var den också.
Den här bilden ser väl lite mystiskt ut, men det är alltså en bit av gräsmattan som kommit fram i slänten bredvid trottoaren vi gick på. Klickar man upp bilden så den blir lite större så kan man se att det börjat komma upp blommor. Eller i alla fall blad till blommor, och jag som är skitdålig på blommor gissar på att det är påskliljor. Kommunens trädgårdsmästare brukar nämligen plantera såna ungefär där...

När nu snön börjar ge med sig så är det väl bara att börja hålla ögonen öppna för att få syn på den första tussilagon. Naturhistoriska riksmuseet har ju i alla fall gått ut i ett pressmeddelande och talat om att den första tussilagon för i år blommat på Ingarö i Stockholm.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med vårtecken!

Yvonne L sa...

Renathe: Det är bara att börja samla på dem nu!

Bia sa...

Randigt är roligt! Minsta lilla sträng av gräsmatta, som kommer fram, lockar till sig björktrastar. De står stilla med huvudet på sned och lyssnar efter daggmaskarna. I går såg jag en trast som fick upp en mask, vilket måste betyda att det är liv där under gräsytan!

Yvonne L sa...

Bia: Då kanske jag också sett björktrastar fast att jag inte har en aning om det! Jag har i alla fall sett fåglar på de gräsbitar som syns! :D