2010-03-19

Spik i foten?

Den lille fyrbente killen härhemma, ni vet han som försöker sälja utbrända tändstickor, har ont i höger framben eller möjligen höger framtass. Det kom väldigt snabbt. Vi var på väg ut på kvällspromenad runt 19-tiden och jag klädde på mig, satte på honom reflexvästen och allt var som vanligt. Sen gick vi ut genom ytterdörren och när jag skulle låsa den så fick jag se att Higgins verkade halta. Han satte sig ner och lyfte upp tassen och såg olycklig ut. Jag kände efter om han fått någon liten sten eller något i trampdynan, trots att jag vet att jag dammsög extra noga runt dörren tidigare på eftermiddagen. Jag hittade ingenting och tänkte att jag får väl se hur det går när vi kommer ut. Vi kom över gatan, eller rättare sagt jag bar honom över gatan, och sen gick han själv in genom valvet och in på högskolans gård där han lyfte benet mot en buske. Sen kom han fram och satte sig framför mig och ville upp så då bar jag hem honom igen.

Jag har kollat tassen och känt på benet men inte hittat något som verkar vara orsaken till haltandet. Han rycker inte undan tass eller ben, det kommer någon enstaka dov morrning, men så gör han alltid när han tycker att man pillar för mycket på hans fötter. Har jag gått från vardagsrummet till köket har han som vanligt tassat med, något haltande, och när jag bar in min mattallrik till soffan så dansade han som vanligt framför fötterna på mig i väntan på sitt stora kex... Han har också hoppat både upp och ner i soffan några gånger så det verkar ju inte vara så himla allvarligt. Det är nästan så att jag börjar misstänka att han bara haltar när jag ser för att han ska slippa gå ut och bli blöt.

Han kan ju ha sträckt sig på eftermiddagspromenaden, han var uppe och gick i några snöhögar och de gav liksom efter några gånger så att han sjönk ner och snubblade. Han är ju trots allt senior och stelare än i sin ungdom så jag låter honom ta det lugnt ikväll. Får se om han vill gå ut och kissa lite innan vi ska sova, annars får han säga till under natten, det brukar han vara duktig med. Eller så sover vi helt enkelt till imorgon bitti.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fidella, Ginger och jag håller tummarna för att han är helt okey när ni vaknar i morgon bitti!

Hörni sa...

Stackars lilla Higgins.:( Hoppas han är bättre snart.

Bibbi sa...

Eftersom Higgins är en mycket intelligent hund så tror jag han är så pass smart att han hellre vill bäras till toaletten så han slipper blöta upp sina tassar. Hur kul skulle du tycka det var om du fick lov att slicka dig torr efteråt..:P

Yvonne L sa...

Renathe: Det verkar inte som det hjälpte.

Gun: Jag tror att han kanske sträckt sig eller något sånt.

Bibbi: Han är en hund som mycket väl skulle kunna tänka ut en sån sak. Han har lurats förr när han inte vill gå ut, men den här gången verkar det faktiskt vara på riktigt.