2010-03-13

Bortkastad tid

Idag måste jag säga att minst 1,5 timme av min dag är totalt bortkastad. Så mycket tid har jag ägnat åt att stå och titta på en galen hund vid namn Higgins när han kastat sig i snön för att göra sina snöänglar. När han för 87 gången kastar sig ner på exakt samma plats han redan kastat sig ner på 86 gånger i rad har jag varit färdig att gå därifrån och lämnat honom åt sitt öde. 

Han har gjort snöänglar på ungefär 3894 ställen på dagens tre rejäla promenader och jag höll på att sälja honom till förbipasserande för 10 kronor. Så trött blev jag på honom idag. När han inte kastat sig ner för att rulla runt i snön har han ägnat sig åt överdrivet ingående nosande på precis allt vi passerat, överdrivet stirrande på folk runtomkring som han tyckt betett sig märkligt eller åt att tigga godis av mig. 

Nosande, stirrande och tiggande ägnar han sig alltid åt på våra promenader så jag är van, men idag har allt varit totalt överdrivet. Hade våra promenader varit som de brukar med normala mängder av snöänglar, nosande, stirrande och tiggande hade jag inte sagt något, men vissa dagar kan man faktiskt bli galen på sin hund! 

Förhoppningsvis har det här överdrivna beteendet gått över tills imorgon. Jag har verkligen ingenting emot att gå med Higgins, men när man ägnat närmare sex timmar av en dag åt att vara ute och gå med hunden, varav ungefär 1,5 timme varit totalt meningslöst stillastående är det inte roligt! Men jag har ju fått ihop ungefär 16000 steg på stegräknaren i alla fall, så det får man väl se som positivt.

9 kommentarer:

Eva sa...

Jag som just går i funderingar om jag har rätt sinne för att ha en hund fick nu genast en till aspekt att ta hänsyn till...men jag blev nog mer sugen att skaffa en av den här målande beskrivningen av hur särskilda dom kan vara :D

Synnøve. sa...

Har bara en kommentar till allt detta.
Higgins är Higgins.
Kram på er.

Yvonne L sa...

Eva: De roliga bitarna med att ha hund är övervägande! Men som med allt så finns det nackdelar! ;0) Fast innan man skaffar en hund är det ju bra att man tänker igenom allt! :0)

Synnöve: Ja, han är ju det... :D

Anonym sa...

Tur att Higgins har en matte med så stort tålamod :)

Yvonne L sa...

Renathe: Higgins ska vara väldigt glad för sin mattes enorma tålamod! :D

Jenny sa...

Nu blev han väl ändå mer blöt än snöig...? Med tanke på att snön smälter så fint, menar jag? :D Det måste sett stolligt ut. :)

Yvonne L sa...

Jenny: Nä, blöt blev han inte. Snön smälter ju inte överallt, blötast är det på gator och promenadvägar. Men alla plogvallar finns ju kvar, på gräsmattor och sånt ligger det fortfarande en halvmeter snö och nu har det ju blivit skare som håller hans vikt. Snön fastnar inte heller så mycket i pälsen, det lilla som fastnar kan han skaka av sig utan problem.

Bia sa...

Higgins har visst fattat att det är bråttom att göra änglar nu, innan snön är väck! :)

Yvonne L sa...

Bia: Ja, det verkar så, men när det är en halvmeter snö kvar än så borde han förstå att det kommer att ta ett tag innan allt är borta! ;0)