2010-03-28

Nu vet jag vad jag ska äta i veckan

Eller jag ska i alla fall äta det några dagar innan den blir dålig. Hemlagad majonnäs. Ibland har jag tittat på matlagningsprogram där de svänger ihop sin egen majonnäs och tänkt att "det har jag aldrig gjort, det måste jag testa". Fast sen kommer jag på att jag nog egentligen gjort mer majonnäs än många andra. Under mitt år som volontär på kibbutz i Israel så jobbade jag sista halvåret i köket. En av mina uppgifter där var att göra majonnäs, och det gjorde jag minst en gång i veckan. Jag kommer inte exakt ihåg receptet, men varje omgång krävde 20 liter olja. Det blir rätt mycket majonnäs.

6 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Den ser mycket fluffigare och godare ut än den man vanligtvis köper! Du får kanske göra som Paul Newman gjorde med sin salladssås - börja sälja! Tänk hemslagen, riktigt god majonnäs! Mums!
Kram
Agneta

Mille sa...

O så gott!
Älskar majonäs!
Kan man få ett recept, på en 2-3 dl... 20 liter känns liiiite mycket ;-)

Hörni sa...

Det ser jättegott ut. Och det är ju mycket godare med hemmagjord.
Vi brukar ha i mycket vitlök och äta till räkor eller fisk, det är supergott!

Yvonne L sa...

Snäckskalsdalen/Agneta: Ahh, bra idé! Jag kanske kan få starta-eget-bidrag för att tillverka majonnäs! ;0)

Mille: Majonnäs är jättegott!

Gun: Jag gjorde currymajonnäs så här på premiären av att göra liten sats...

Synnøve. sa...

Här hemma gör vi egen majonnäs hela tiden. Den håller sig i fyra veckor i kylskåpet om man förvarar den i en bra burk med lock. Vi brukar göra på en äggula i taget. Sen smaksätter vi den med vad vi vill. Mycket, mycket godare än köpemajonnäs.
Men 20 liter blir för mycket.

Kramen Synnöve.

Yvonne L sa...

Synnöve: Då håller sig självgjord majonnäs alltså längre än jag trodde. Fast jag har min i en skål med gladpack omkring så då håller den nog inte lika länge.