2010-03-12

Vårtecken?

Ett par bilder från dagens promenader som kanske ger lite hopp om att snön är på väg att försvinna. Fast det hade kommit ett tunt lager snö imorse. Det var nog högst en centimeter som kommit, och det tror jag försvann under dagen.
Solen sken i alla fall när vi gick ut på morgonpromenaden, och den har ju faktiskt varit framme en hel del sista tiden. Man kan se att isen på ån börjat ge efter för solens strålar. Det hjälper nog också en del att vattnet under isen strömmar på ganska så fort nu.

På eftermiddagen gick vi förbi de här plåtskjulen, och om man klickar upp bilden så den blir lite större syns det nog lite bättre att det alltså är snö som hänger över kanten. Taket tar slut vid den svarta hängrännan. Undersidan av snömassan har förvandlats till is, och på vissa ställen har de överhängande delarna tappat taget och ramlat ner på marken.

Hoppas att helgen fortsätter på samma vis med solsken och lite varmare temperaturer. Då ska väl snön ge upp snart!

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Hej i natten.
Jo det är nog våren som kommer. Sakta men säkert.
Skulle inte ge mig ut på någon is någonstans längre. Inte ens på vår sjö. Vill inte vinterbada.

Den bilden med snöhänget är ganska härlig. Har sett många såndana häng. En granne här borta har det från sitt garage. Det hänger säkert ner en meter. Ser kul ut. Men man ska inte gå under tror jag.

Ha en fin lördag när du vaknar. Hoppas solen skiner på dig.
Kramen Synnöve.

Eva sa...

Här skiner solen och det verkar som det blir en kanonfin dag!

Vi har skottat av vårt tak tack och lov men jag tycker det ser tjusigt ut på andras med all snö, rasrisken är ju ganska stor nu så jag skulle inte heller gå under.

Ha en trevlig helg!

Yvonne L sa...

Synnöve: Enda isen jag går ut på är sån som är spolad på en asfaltsplan eller grusplan!
Det hänger snö lite här och var, på platser där det inte är någon trottoar eller promenadväg under så är det ju ingen fara. Solen skiner idag!

Eva: Samma sak här idag, solen skiner! Förhoppningsvis har de flesta skottat sina tak, eller har såna tak som inte innebär någon risk.