2009-10-07

Tio saker

 Tonårsmorsan Fatou gav mig en utmaning och en utmärkelse.

Utmärkelsen ser ut så här:

Tack så mycket för den!!

Utmaningen är att berätta tio saker om mig själv:

  1. Jag skär alltid bort allt synligt fett från all sorts kött, även kassler. Anledningen är inte rädsla för fett, jag får helt enkelt kväljningar om jag får det i munnen. Ofta ser alltså en entrecôte ut som en nätstrumpa när jag ätit färdigt. ;0)
  2. Jag har inte varit på så väldigt många livekonserter, men Tina Turner, Dire Straits och Phil Collins har jag sett två gånger var.
  3. Jag är en obotlig tidsoptimist, men som kompensation jobbar jag som bäst under tidspress.
  4. Under några år arbetade jag som hotellstäderska. Har med andra ord bäddat vansinnigt många sängar.
  5. Jag kan lite om väldigt mycket inom otroligt skilda områden. Om man kunde slå ihop allt sånt till ett enda ämne skulle jag förmodligen vara expert inom det området.
  6. Alla de där kunskaperna inom diverse varierande områden gör att jag har väldigt lätt att anpassa mig till olika typer av människor och situationer.
  7. Mina jobb har alltid haft med någon typ av service att göra.
  8. Jag blir väldigt sällan riktigt arg, men när jag blir det sägs mina ögon skifta från gråblå till svarta och den eller de jag blir arg på bör inte vara i min närhet.
  9. Mitt högra lillfinger är krokigt och snett. Jag skadade det i 13-årsåldern när jag spelade handboll och på akuten fick jag det ihoptejpat med ringfingret. Eftersom det gjorde ont att ha fingret rakt och tejpen gjorde det möjligt att böja det läkte sprickan ihop fel. Sen fick jag gå till rehabiliteringen vid sjukhuset hos en sjukgymnast som drog och slet i fingret så att jag åtminstone hjälpligt kan räta ut det. Tyckte det var konstigt att komma dit med ett litet finger när jag såg andra patienter som var där för att lära sig gå efter strokes och andra skador.
  10. Jag kan vara väldigt disträ och går ofta runt i min egen lilla värld. Detta gör att det flera gånger hänt att jag fått vända hemåt igen när jag varit på väg till födelsedagsuppvaktningar och liknande. Halvvägs framme har jag kommit på att jag glömt presenten hemma.
Så, nu kan jag pusta ut, utmaningen är avklarad. Meningen är att jag ska skicka både utmaning och utmärkelse vidare till andra bloggare, men jag tar den enkla vägen. Jag säger helt enkelt att ni som vill får ta er an utmaningen och plocka med er utmärkelsen!

6 kommentarer:

Egoinas mamma sa...

Roligt att få veta lite mer om dig!
Sv: Jag visste heller inte att jag magdansade.., det gör jag nog inte heller, enbart i fantasin. :D

Yvonne L sa...

Egoinas mamma: Roligt att du tyckte det var roligt!
Det måste vara roligt att kunna dansa magdans utan att veta om det! ;0)

Bibbi sa...

Gissa om jag blev glad när jag lästa nr 1;) Alla klagar på mig för att jag är fjantig och skär allt kött i smulor. Nu undrar jag bara om du liksom jag rensar köttfärs? Blir så äcklad av alla senbitar...hu...
Tack sötaste Yvonne, nu känner jag mig inte så ensam längre..
Ha en riktigt trevlig helg
Kramen

Yvonne L sa...

Bibbi: Nej, köttfärsen låter jag vara som jag köper den. Det märkliga är att jag kan till och med smaka av rå köttbullssmet...

Lisa sa...

Jag tycker jag har koll på din blogg men tydligen inte, för detta inlägg hade jag missat! Eller glömt att jag läst det kanske, jag kan vara lite disträ ibland... ;)
Roligt att läsa hursomhelst. Känner speciellt igen mig på första punkten, gällande fettet på kött. Jag är precis likadan!! Skar bort fettet på bacon förut, såvida de inte var knaperstekta, men nu går det bättre att äta bacon. Jag köper däremot aldrig flintastek, det blir för jobbigt att äta eftersom det är så mycket fett och senor kors och tvärs genom köttet. Skönt att höra att det finns fler som är som jag när det kommer till just detta hursom! :D

Yvonne L sa...

Lisa: Jag skulle vara oroad om du hade koll på min blogg när jag inte ens har det själv! hahaha!
Bacon ska absolut vara knaperstekt, fläsk går helt bort och precis som du köper jag inte hem kött jag vet att jag kommer att få skära bort det mesta av. Man är ju inte bara äcklad av fett och senor, man är ju ekonomisk också! ;0)