2009-10-27

Eftermiddagsfika


När jag var liten älskade jag Falu rågrut med Kalles kaviar på. (Detta var långt långt innan det fanns randiga och prickiga varianter av Kalles!) Jag ville dessutom helst ha "småsmörgås" så mina föräldrar eller vilken annan vuxen som helst som för tillfället var tillgänglig fick sitta och bryta sönder brödet så att varje ruta blev som en liten smörgås. Kaviaren skulle inte vara utbredd på mackan innan den bröts sönder, utan det skulle vara en liten prick/klutt kaviar på varje liten ruta. När jag blev större och kunde bre mina smörgåsar själv så satt jag också och bröt sönder Falu rågrut till småsmörgåsar. Numera har jag helt gett upp småsmörgåsarna, men jag tycker fortfarande om både Falu rågrut och Kalles kaviar. Fast till eftermiddagsfikat idag så hade jag brieost som pålägg i stället. Det var gott det också.

5 kommentarer:

Gun sa...

Rågrut är gott och brie är otroligt gott. Min favoritost.

Uttan sa...

Mmm rågrut är det enda hårda brödet som går hem just nu hos oss.
Brie är gott ibland...inte för ofta.

Trevlig Kväll!
Kram!

Yvonnes bärbara blogg sa...

Gun: Kombinationen var perfekt!

Uttan: Jag köper sällan hårt bröd, men när jag gör det så är det rågrut eller Finncrisp.

Jenny sa...

Brie är gott, och falu rågrut också. Fast jag mumsade wasa frukost med kalkonskivor idag. Ingen brie hemma ;)

Yvonnes bärbara blogg sa...

Jenny: Hårt bröd äter jag inte till frukost, däremot kalkon brukar vara ett pålägg som dyker upp emellanåt.