2009-10-28

Inte de vassaste knivarna i lådan

Varje dag kan man i tidningarna läsa om brott som begåtts, rättegångar som genomförs, konsekvenserna brotten har för de inblandade och så vidare. Många gånger har ett brott tragiska följder, andra gånger häpnar man över hur otroligt korkade vissa brottslingar verkar vara. Då är det för det mesta brott där inga människor kommit till skada, utan det rör sig oftast om stölder. Bara de senaste dagarna har det stått i lokaltidningarna om två totalt blåsta brottslingar som nog fått de flesta att skratta. Jag har i alla fall skrattat högt när jag läst morgontidningen i samband med frukosten efter hundpromenaden.

Ena dagen var det killen som på två olika ställen - Claes Ohlson och Myrorna -  stulit varor för sammanlagt 2900:-. Till sitt försvar sa han att han trodde allemansrätten gällde även i affärer. När jag fick ett mail från mamma som nämnde något om allemansrätten i en affär trodde jag först att någon försökt sig på att campa inne på Coop eller Ica. Men det visade sig alltså att någon trott man kunde plocka varor i affärerna ungefär som man plockar bär eller svamp i skogen.

Idag kom nästa skrattanfall som nästan gjorde att jag fick ut kaffet genom näsan. Den här gången var det en tjej som i tingsrätten försökte sig på att få lite rabatt. Hon var åtalad för tio brott och fälldes för fyra. Ett av brotten hon fälldes för var det hon försökte snacka sig ifrån på ett ...ehh .. intressant vis. Hon hade stulit tre par skor inne i en affär som har erbjudandet att man kan köpa tre par skor men bara behöver betala för de två dyraste paren. Nu har ju tingsrätten inget erbjudande av formen "stjäl tre, straffas för två" som det står i artikeln, så det blev inget mildare straff för den här tjejen.

Sen kan man ju undra om såna här blåsta brottslingar enbart finns i Eskilstuna?

8 kommentarer:

Egoinas mamma sa...

De finns överallt! Men de är inte nödvändigtvis brottslingar alltid.. Ibland är de bara blonda och bloggar och drar till sig massor med elaka kommentarer. :D

Birgitta sa...

De där blåsta brottslingarna finns överallt.
Vilket fint motiv du valt för vinterutmaningen.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Yvonne L sa...

Egoinas mamma: Skönt att höra att det inte är bara i Eskilstuna de finns! Det finns nog säkert blonda bloggare här också förresten! ;0)

Birgitta: Om ni nu är två som säger att de blåsta brottslingarna finns överallt kan jag känna mig lugn!

Uttan sa...

Men oj,oj man tror nästan inte det är sant.....JA det gäller att skylla ifrån sig.

Ha en bra Natt!
Kram!

Yvonne L sa...

Uttan: Kanske ska man tänka ut bra ursäkter innan man gör något! ;0)

Gunilla sa...

En del försöker ju med de mesta.
Det syns att ni har mera löv kvar på träden än här hos oss.
Inatt hade vi minus 2,5 så att nu kommer vintern krypande men ingen snö har vi än.

Tack för din kommentar
Ha det gott och trevlig helg

Gunilla

Gun sa...

Hahaha, vilka galningar det finns. Otroligt att hon ville ha rabatt på straffet!
Godmorgon Yvonne:)

Yvonne L sa...

Gunilla: Minusgrader har nog inte haft än, men det kommer väl.

Gun: Godmiddag! :D Skotjuven tänkte ju i alla fall till litegrann! ;0)