2009-10-20

Dimmig morgonpromenad

Idag har det varit både dimma och klart väder, i alla fall här i Eskilstuna. Det måste ha regnat under natten, för dagens första promenad fick vi kryssa mellan vattenpölar och Higgins var ganska så blöt om mage, ben och tassar när vi kom in. Inte blev promenaden så lång heller just på grund av vätan, det lilla kexmonstret tycker ju inte om när han blir blöt.

Vi kom ut på promenaden någon gång mellan 9 och 9.30, men det var fortfarande dimmigt och jag tror inte den lättade förrän långt in på förmiddagen.


På broarna vi gick över satt det såna här vackra, gnistrande nät överallt. Eller det var väl förstås spindelnät med daggdroppar på. Riktigt snyggt faktiskt!

Igår kväll när Higgins och jag var ute och gick så fick jag se en sak som nästan fick mig att trilla omkull. Det är lätt att nästan trilla omkull om man går och blåstirrar på något, speciellt när det är mörkt och man inte har så bra mörkerseende.

Igår hade tagit ur kameran ur fickan, så den här bilden tog jag ikväll, men det ni ser på bilden är alltså det som nästan fick mig att stå på näsan. Känner man inte till stan så verkar det förmodligen helt vansinnigt att lite lampor och grejer skulle få någon att ramla omkull. "Har människan aldrig sett lampor tidigare, är de helt efter i den där stan??" Men, mitt i bilden ser ni en vågrät linje av lampor, och de är nya! De sitter monterade under den nya gångbron  från Faktoriholmarna över till Munktellstaden och som invigdes någon gång i vintras. Min kompaktkamera tar väl inte världens bästa mörkerbilder, men man får en aning om hur det ser ut i alla fall. Skenet från den nya belysningen ser rosaaktig ut i verkligheten ifall någon undrar.

6 kommentarer:

Gun sa...

Vilken vacker spindelväv. Vi har också haft dimma och ruggigt idag. skönt att sitta inne med en kopp te och datorn tycker jag.

Yvonne L sa...

Gun: Spindelväven var fin, och det verkar som om spindlarna är extra arbetssamma just för tillfället.

Egoinas mamma sa...

De borde ju förvarna dig om sånt! :D

God morgon!

Yvonne L sa...

Egoinas mamma: Jag har kontaktat kommunen och bett dem skicka personliga meddelanden till mig när de sätter upp ny belysning! :D

Bibbi sa...

Vilka underbara bilder! Bilden på spindelnätet var helt underbar!!!!

Yvonne L sa...

Tack Bibbi! :0)