2009-10-14

Där satt de och försökte se oskyldiga ut!

Första promenaden idag var ju lite avslöjande för vissa. Ute på en flytbrygga som änderna gjort till sin egen satt några änder och försökte se oskyldiga ut. Men Higgins och jag såg minsann vad de haft för sig!

Onsdagar kallas ju Lill-lördag, så antingen tog änderna fel på dag och hade sin fest igår kväll, eller så bestämde de sig för att starta förfesten redan på morgonen...

Higgins tyckte att jag skulle fota honom istället för några överförfriskade änder så han satte sig och poserade lite snyggt. Solskenet och reflektionerna i vattnet bakom Higgins gör att hans nos och haka ser helt vita ut. Det är väl inte riktigt sant, men han har ju blivit grå kring nosen och på öronen. Han är ju trots allt 9 år! Tänka sig att när jag hämtade hem honom i början av december år 2000 var han korpsvart hela han.

Nu ska jag koncentrera mig på en av mina favoritdokumentärer som jag sett ett par gånger tidigare. Den handlar om fridlysta åsnepingviner som bosatt sig på Boulders beach, inte långt ifrån Kapstaden i Sydafrika. Åsnepingvinerna är fridlysta, och deras intåg i civilisationen har väl inte gått helt smärtfritt.

2 kommentarer:

mille sa...

Jo min dotter var också ute igår, de firade en kompis som fyllde 18. Min dotter fyllde redan i januari, så hon har väntat på denna dag kan jag säga... Undrar om de hade sällskap av en and eller två, jag ska fråga ;-)

Yvonne L sa...

Mille: Kan tänka mig att din dotter med kompisar hade roligt! Om det var änder med i festsällskapet kan hon väl berätta hur det var?! :D