2009-10-07

Ett lökbo

Många av er kanske hört talas om loppbon. Jag vet inte riktigt hur ett sånt skulle se ut, men jag har däremot bott på lopphotell. Lopphotellet jag bodde på fanns i Frankrike och var inte speciellt trevligt men för en natt gick det. Vi överlevde och bilen stod kvar där vi parkerat den kvällen innan.

Enligt rubriken så ska mitt inlägg handla om ett lökbo, och hur ett sånt ser ut vet jag med säkerhet!

Exakt så här ser ett lökbo ut, och det här köpte jag till min vitlök när jag var och handlade i måndags. Vitlöken har länge klagat på att den inte har något eget krypin utan får ligga och skräpa ovanpå fläkten. Som straff för det sprider den ut torrt skal över spisen och fläktkåpan och emellanåt trillar det till och med ner fnösktorrt skal i maten!

Men, nu är problemet alltså löst, vitlöken fick flytta in i sin lilla etta och blev stormförtjust! Den lovade också att aldrig mer sprida skal i maten jag lagar. Snipp snapp snut, så var sagan slut!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Lökbo! Det var något nytt.

Men en väldigt smart grej, ser ju lite roligare ut än den Tupperwareburk jag har min ligger i.

Gun sa...

Vilken söt liten saga med lyckligt slut:D

Yvonne L sa...

Anonym: Det är en mycket smart grej!

Gun: Visst var det en bra saga! ;0)

Egoinas mamma sa...

Aha! Verkar smart, men möglar den inte lättare? I och med att den inte får luft? (Jag VET inte, jag bara undrar..)

God morgon! :D

Yvonne L sa...

Egoinas mamma: Om man täpper till lufthålen i botten kanske det möglar! ;0)

Jenny sa...

*fnissar* ser rätt fånigt ut... Vad är felet med att ha vitlöken som man brukar ha den, hängande i klasar på väggen...? :D

Yvonne L sa...

Jenny: Vitlök hängande i klasar på väggen är fint, men då krävs en vägg att hänga dem på. ;0) Jag tycker förresten att lökboet är rätt gulligt plus att det förhindrar nerskräpning! :D