2010-06-11

Sömnigt

Jag slapp i alla fall vakna runt 5 imorse av en kräkande hund. Higgins tyckte det var läge att ställa sig och kräkas vid 1.30 inatt istället, och sen behövdes det en promenad också. När vi kommit in fick jag ta reda på kräkset och var väl i säng igen vid 2 och efter det har jag nog vaknat av och legat och lyssnat på varje ljud jag hört. Som tur var blev det inget mer kräks eller några akuta promenader, men jag känner mig rätt så mör av sömnbrist. Men Higgins sov bra resten av natten i alla fall.

Higgins själv verkar inte lida av något annat än orolig mage - som dock håller sig helt lugn dagtid så länge jag är vaken - och igår kväll gick jag ut med honom runt 22 och vi kom inte in förrän efter 23 eftersom den store spårjägaren hade fullt upp. Suck! Det enda han gjorde under den dryga timmen var att följa olika spår samt att lyfta på benet kors och tvärs. Jag hoppades ju att hans ivriga spårande skulle leda till den perfekta platsen att göra en hög, men det måste varit något annat han spårade efter så att han helt förträngde den egentliga anledningen till att gå ut.

Så att han kräks och har sig inne har i alla fall ingenting att göra med att han inte får gå ut. Nu har jag haft överläggningar med honom om att jag tycker det är bättre att han får sina kräkanfall och akuta utgångsbehov när jag är vaken. En matte som inte får sova ordentligt på nätterna blir ingen rolig matte utan en sån som kanske sätter ut en annons på Blocket... Men jag tror inte marknaden för en väckarklocka som går igång vid överraskande fel tillfällen genom att ge kräkljud ifrån sig inte är så stor, så jag får väl behålla honom.

4 kommentarer:

Göran sa...

Stackars liten! Och stackars dig!

Hoppas han blir bra snart så att ni båda slipper eländet det för med sig...

Yvonne L sa...

Göran: Visst är det lite synd om oss! Som tur är mår ju inte Higgins dåligt i övrigt, det är "bara" magen som konstrar. Annars är det full fart som vanligt: "Ge mig levergodisar....."

Hörni sa...

Hoppas han snart är frisk i magen, stackars Higgins!

Yvonne L sa...

Gun: Förhoppningsvis ska det väl ge med sig snart.