2010-06-20

Tal

Så har folk sagt att vår nye prins inte kan föra sig. Ändå höll han det mest rörande talet på hela middagen, på två språk, utan manuskript och utan att staka sig. Jag tror minsann de som sagt att han inte kan föra sig har haft lite fel.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var duktigt av retoriska talskrivare att skriva ett tal som vilken politiker eller fotbollsspelare kunde sagt. Retoriskt innehöll det exakt alla de rätta beståndsdelarna.

egoinasmamma.nu sa...

Jag la mig tidigt och var tvungen att leta upp talet nu på morgonen. Jag fick torka tårar. Jag tycker att svenska folket knappast kunnat få en bättre Prins!

Anonym: Anser du att man INTE skall vara retorisk och ta hjälp av professionella när man håller tal inför miljoner och åter miljoner av lyssnare/tittare? Poängen är väl HUR han gjorde det? Och ingen kan ta ifrån han att han gjorde ett otroligt bra.

Bibbi sa...

Hoppas mamma lärt dig receptet på kåldolmarna...;P
Har själv bara sett spridda skurar av sändningarna. Men nog har jag hunnit torka några tårar alltid. Gillar verkigen Viktoria och Daniel, de visar på ett friskt nytänkande och mycket glädje Men jag saknar Daniels lite "busiga" stil som han hade innan förlovningen... Har läst igenom talen från Olle och Kungen också, FINA! Inte var det så där när jag gifte mig...

Jenny sa...

Jag tycker det var en fantastisk bröllopsfest. Prins Daniel kanske läspar lite och inte visar så mycket känslor normalt men hans tal var en riktig tiopoängare. Inte ett stödord heller :D
Läser i DN att statminister och utrikesminister med fruar, de norska kungligheterna och vårt eget kungapar festade till fyra imorse. Det måste varit en hejdundrans härlig fest :D Tänk att få vara fluga på den väggen ;)

Lisa sa...

Såg också bröllopet och Daniels tal. Ojoj vad jag grät! Det var såå fint och kärleken bara strömmade!

Angående den anonyma kommentaren; Tycker det är tråkigt att folk bara letar negativa saker. Försök skriva ett tal själv och läs det sedan på två språk inför miljoner tittare. Gläds med brudparet istället för att leta fel.

Hörni sa...

Ja, tänk vad fel de hade! Jag har aldrig hört något så vackert som hans tal. Och pappa Olles tal var också väldigt bra! Det är möjligt att de fått hjälp att uttrycka sig, men de framförde talen på ett fantastiskt sätt, och det märktes att det var deras egna ord till stor del.
Det var så kul att vara på plats och få se en glimt av dem på riktigt.:)

Yvonne L sa...

Anonym: Om jag skulle hålla tal inför över 500 gäster plus tv-kameror skulle jag också ta hjälp av en retoriker. Men jag skulle se till att få med mina egna känslor i talet, och det var precis vad Daniel hade. Ingen retoriker i världen skulle kunna få till ett så personligt tal med de rätta känslorna. Sen vet vi ju faktiskt inte, men Daniel kan vara en god retoriker själv.

Em: Visst är han en bra prins, och kärleken formligen lyser om de två!

Bibbi: Äsch, jag får väl kolla i någon kokbok eller improvisera lite när det blir min tur att göra kåldolmar! :D Visst var samtliga tal som hölls mycket fina!

Jenny: Visst var det en fantastisk fest hela dagen, och Daniel var helt enastående i sitt tal.

Lisa: Det var verkligen en härlig festdag med mycket kärlek och vackra tal. Att folk ska leta fel hela tiden är helt obegripligt, men de är nog bara avundsjuka.

Gun: Ja, de hade verkligen fel, och visst märktes det att det var talarnas egna ord! Vilket minne för er att ha sett en glimt av brudparet på riktigt!!