2010-06-23

Dagens kontraster

Inte för att jag egentligen har någon etikett som heter "dagens kontraster", men nu tänker jag visa upp en sån eftersom det slog mig att jag tog en bild idag som påminde lite vagt om en jag tog i vintras. Båda bilderna kommer alltså från Higgins och mina morgonpromenader vid två olika tillfällen och årstider.

Bilden ovanför där snön ligger djup och påminner om sanddyner tog jag den 21 februari i år. Samma dag som jag fyllde mitt badkar med snö.

Den här bilden kommer från dagens morgonpromenad som alltså var helt snöfri. Visst är det vackert med snöbilden, men jag föredrar att det är som idag, soligt och varmt samt med löv på träden. Varje årstid har förstås sin tjusning, men jag tycker överlag bättre om sommarhalvåret än om vinterhalvåret.

9 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Sommaren är bäst! Men jag gillar faktisk snö och vinter också (om det inte blåser som det brukar att göra i Skåne).
Sv: Jag skrev bland kommentarerna om det med midsommar. Jag står på mig och säger att det är Sverige som har ändrat datumet. :D

Yvonne L sa...

Em: Jo, vintern kan vara helt ok, men den vi hade var alldeles för lång och med alldeles för mycket snö! :)

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Hahaha! Men under mitt inlägg har jag själv skrivit en kommentar där jag citerar just från den länken till Wikipeida och "den astronomiska midsommardagen är samma som sommarsolståndet". Sorry... :D (Jag tycker det är lite roligt att retas med det ;))

Yvonne L sa...

Em: Jo, jag såg din kommentar, men la länkarna till hela artiklarna så att alla kan gå in och läsa hela själva! :D Lösryckta citat kan ju ge en annan bild oavsett vad det gäller!! ;0)

Lisa sa...

Håller med du. Snö är himla vackert men sommar fasen så mycket skönare!

Hörni sa...

Vilka kontraster! Jag gillar båda bilderna, men föredrar att vistas i bild nummer två.:)

Yvonne L sa...

Lisa: Helt klart skönare med sommar!

Gun: Om jag inte minns fel var det ungefär -14 grader på vinterbilden, och idag var det nog omkring 20 grader varmt... Föredrar verkligen dagens väder!

Jenny sa...

Vad härligt förunderlig vår natur är som skiftar så! :)

Yvonne L sa...

Jenny: Det är väl det bästa med att verkligen ha fyra årstider, även om de ibland är väldigt likartade!