2010-06-20

Dagen efter

Tänk, idag är det dagen efter det stora bröllopet och jag blir lite trött på folk som bara ska vara negativa och hitta fel och klaga på brudparet och på monarkin och jag vet inte allt. Nu har vi en konstitutionell monarki i Sverige och det finns många andra frågor som känns viktigare att ändra på.

Kungafamiljen gör ett bra jobb för Sverige och jag tycker vi ska känna oss stolta över att ha dem. Efter bröllopsvalsen och festen igår så hoppas jag att Victoria och Daniel nu får vara ifred och får fira en smekmånad i lugn och ro. Man kan hoppas att pressen ger dem lite mer svängrum än vad de haft den senaste tiden.

9 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Oavsett om man gillar monarki eller inte, så tycker jag kan man njuta av ett vackert bröllop. Ser man på såpor på tv, så kan man se ett kungligt bröllop också. (Tusen gånger bättre!! ;)) För de som är emot monarki så kan de väl jobba för och demonstrera för sin sak vid ett annat tillfälle. Det är respektlöst att tala negativt om någon som helst som gifter sig.

Anonym sa...

Va, är det nån som har gift sig? Är det kungaparet nu igen? ;-)

Yvonne L sa...

Em: Jag håller helt med dig. Vill man inte ha monarki får man väl jobba för det på annat vis. Det är alldeles för många som uppträtt totalt respektlöst. Man undar ju hur de själva skulle känna att bli behandlade/pratade om på det viset.

Anonym: Nä, jag tror inte kungaparet gift om sig. Det har tidningarna inte skrivit något om. :)

Jenny sa...

Håller med i rubb och stubb. Fantastisk fest, trevliga monarker och - Sverige skulle inte vara där vi är idag om det inte vore för monarkin. Och vore det inte för Bernadottarna skulle vi inte haft fred så många hundra år som vi haft! Tidigare ätter krigade ju som bekant lite mer medan vår nuvarande kungaätt varit fredlig, ödmjuk och utan storhetsvansinne.

Yvonne L sa...

Jenny: Just det!

Synnøve. sa...

Jag såg det på tvn.
Så vackert, festligt och personligt mitt i allt det offentliga.
Jag hoppas att Victoria och Daniel får ett fint äktenskap.
Jag är inte någon stor tillhängare av kungahuset varken här eller i Norge.
Men de finns här, är vanliga människor de med i grund och botten.
Att som några gjort och kritiserat ett par som gifter sig av kärlek är för mig ofattbart. Sen spelar det ingen roll om det är kungligheter eller vanligt folk. ALLA förtjänar att få gifta sig med den de älskar. Utan att möta kritik från folk!

Det var ett vackert bröllop.
Så enkelt är det.
Kramen.

Mille sa...

Underbart!
En annan låg ju i poolen i Turkiet när det vankades bröllop. Sedan busstransfer 3h och flyg 3,5h. Landade lörd natt vid två-tiden.
Men i söndags satt jag med ett glas vin och tittade på sammandraget. De var så lyckliga så man blev varm i hela kroppen!
Vickan har fått sig en underbar man tycker jag och jag önskar dem alla lycka <3

Yvonne L sa...

Synøve: Visst var det ett vackert bröllop, och helt onödigt av folk att säga elaka saker om och kritisera brudparet.

Yvonne L sa...

Mille: Aha, det är där du hållit hus! ;0) Jag tittade också på sammandraget för att se vad tv tyckte var värt att sammandra...