2010-06-08

Lotter och fisk

Varje helg löser jag korsordet i lokaltidningen, och nu var det jättelänge sen jag vann. Eller det stämmer ju inte eftersom jag vann på förra veckans inskickade korsord. Men innan den vinsten var det jättelänge sen jag vann.
Idag kom min vinst med posten, två Trisslotter som visade sig vara totalt värdelösa, men det är sånt man får ta. Det enda jag behövt göra för dem är ju att gnugga geniknölarna (??) vilket ju lär ska vara bra mot allt möjligt och gå till Kurirens postlåda nere på stan.
Här är Higgins som står och smyger på något ute på gården när jag satt och åt min frukost. Han brukar gilla att vara därute och smyga, men ibland glömmer han bort sig och säger ifrån högt och ljudligt om det pågår något inne på "hans" gård som han inte gillar. Han är ju nämligen kung över den här gården, så det så! Ett tag efter att jag tagit bilden började Higgins berätta något för mig fast väldigt otydligt. Det kom små gnäll och han vimsade runt och sen skulle han sitta i knät. När han suttit där ett tag så hoppade han ner och la sig på golvet.

En stund efter det började han återigen att vimsa runt och säga och visa att han ville något och oftast brukar jag lätt förstå vad det är han vill, men idag var han hemskt otydlig. Till slut bestämde jag att gå ut med honom för att se om det var vad han ville. Självklart var det ut han velat förmodligen hela tiden han försökt säga mig något. Vi hade ju kommit in bara någon timme tidigare så jag kopplade inte ihop hans snack med att gå ut. Men, förmodligen hade det lilla monstret slickat i sig eller tuggat i sig något olämpligt på vår morgonpromenad för det var hemskt bråttom. Han som annars brukar vara noga med att göra sina högar på väl utvalda ställen rusade i fullt språng över gatan och styrde stegen mot närmaste park men sen satte han sig helt prompt framför närmaste buskage. Sen gick vi runt kvarteret och allt var bra igen.

När vi kom in så kollade jag frysen om jag hade fisk där, vilket jag hade, och sen har det kokats fisk och ris. Nu får Higgins äta det i några dagar för säkerhets skull. Inte för att han verkar direkt dålig i magen något mer än just då när jag äntligen förstod att han behövde ut, men det känns bättre att vara på säkra sidan. Han har dessutom varit lite larvig med maten nu i flera veckor vilket började när alla tikar i hela området tydligen började löpa samtidigt. Han älskar ris och fisk och hade nog helst ätit upp allt på en gång, men någon måtta får det vara. Efter några dagar på sån diet brukar han kasta sig över sitt torrfoder igen, så det är vad jag ser fram emot.

5 kommentarer:

Hörni sa...

Stackars Higgins, det är inte lätt när matte inte förstår att man är bajsnödig.:D Hoppas han blir bra i magen av fiskdieten.

egoinasmamma.nu sa...

Vad duktig han är! Madde var faktisk inte alls bra på att visa vad hon ville och ett par gånger slutade hennes konstiga beteende med att hon bajsade inne. Inte hennes fel, efteråt kopplade jag hennes beteende och det var ju när hon som Higgins hade ätit något olämpligt ute.

Yvonne L sa...

Gun: Visst har Higgins en helt oförstående matte ibland! Fiskdieten brukar hjälpa mot knasig Higginsmage!

Em: Han är jätteduktig på att tala om vad han vill oavsett vad det gäller. Det är olika blickar, rörelser och även ljud. Men ibland är han lite väl otydlig till och med för mig.

Wildhearts sa...

Ätit chiliconcarne kanske? Jag tycker jag känner igen symtomen ;-)

Yvonne L sa...

Wildhearts: Haha! Kom just på att chili var precis vad jag åt igår kväll, men Higgins fick _inte_ smaka och inte snodde han något heller! :D Tror snarare han varit kreativ och hittat något äckligt ute som han sen hunnit få i sig innan jag märkt något.