2010-06-27

Olja och sköldpaddor

Oljekatastrofen fortsätter i Mexikanska golfen och man läser om utrotningshotade havssköldpaddor som bränns levande när BP tar hand om utsläppet bland annat genom att tända eld på oljan långt ute till havs. Stackars oskyldiga djur vilken hemsk död! Det har läckt ut olja i över två månader nu, och snart är tydligen  säsong för de tropiska stormarna. Hoppas att BP innan dess hinner börja testa de här maskinerna som Kevin Costner satsat 24 miljoner dollar på att utveckla. Han har alltså inte utvecklat och byggt själv i garaget, utan det är alltså forskare och annat kunnigt folk som varit inblandade. Lyckas maskinerna med sitt jobb kan man väl nästan räkna Kevin Costner som en riktig hjälte, och inte bara som filmhjälte som i "Dansar med vargar" som han också inkasserade några Oscars för. Funkar oljesaneringen borde han väl belönas med minst ett miljöpris!

6 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Ja, minst! Och sen kan jag gärna bjuda han på middag också! ;) (Usch, låter som att jag inte tar katastrofen på allvar, det gör jag.)

Yvonne L sa...

Em: :) Han kan ju ta bort oljan först och komma på middag sen!

Hörni sa...

Det är inte klokt med den där oljeläckan! Hoppas det går bra för Kevin Costner. Snacka om hjälte i så fall.

Jenny sa...

Det är bra när förmögna kändisar är med och sponsrar forskning och miljöprojekt tycker jag. Hela utsläppet är dåligt skött av BP tycker jag, hoppas så att de ska lyckas stoppa det snart så inte fler djur drabbas. Fisklivet är ju nästintill obefintligt just nu. :S

Orion sa...

Han förtjänar Nobels fredspris, kan Al Gore så kan Costner... :)
Fast det är klart, för att få fredspriset är det viktigare att prata än att agera...

Yvonne L sa...

Gun: Han kommer verkligen att bli en hjälte, och så kan man ju hoppas att den där manicken börjar användas på fler ställen om den nu är så bra!

Jenny: Det bästa är ju att alla kan bidra efter förmåga, och har man mycket kan man ju ge mer vilket då kan ge större resultat.

Orion: I det här fallet är det nog bättre att agera än att få pris!