2010-06-26

En tur på cykel - del 3

När vi lämnat våtmarken cyklade vi vidare mot Torshälla. Fina cykelvägar, delvis grusvägar mitt i naturen och väldigt somrigt.
Vi gjorde ett stopp och gick upp på en liten bergknalle som kallas Ekbacken.

Där växte det smultron, men jag plockade inte några eftersom de växte precis bredvid stigen vi gíck på så alla hundar i området har nog kissat på dem.

Platsen gjorde skäl för sitt namn, det fanns gott om ek och även massor av mygg, i alla fall i skuggan.

Det växte blommor på marken också, men jag stod inte stilla så länge.

Jag var ju inte direkt klädd för att vandra runt i skogsbackar, jag klampade allt vad jag kunde för att skrämma bort ormar och fästingar, och så fick jag se mig för så jag inte trampade på brännässlor också.

När vi tittat färdigt på den där ekbacken gick vi tillbaka till cyklarna och fortsatte vår tur. Man kom alltså ut någonstans i Torshälla - jag hade ingen aning om vart vi var - och sen cyklade vi in mot stan. När vi passerade Slagsta så stannade vi till och mamma bjöd på Slagstaglass! Fast den fotade jag inte. När glassen var slut cyklade vi vidare in mot stan och när vi parkerade våra cyklar i garaget hade vi cyklat närmare 2 mil.

Pappa och Higgins var ute på promenad när vi kom, och när de kom hem så stannade jag kvar och åt hos mina föräldrar innan jag tog Higgins med mig och gick hem. Konstigt nog har jag inte så himla ont i rumpan som jag trodde, men det kanske skulle kännas mer om jag satt mig på cykeln idag också...

Cykelturen del 1 och del 2.

5 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Riktigt, riktigt mysigt!

Hörni sa...

Vad mysigt! Och den där glasskiosken ser ju jättetrevlig ut! Då vet vi vad vi ska göra om vi kommer till Eskilstuna någon gång.:)

Jenny sa...

Det var mig en rejäl cykeltur. Slapp ni undan regn? :) (Hm jag kanske behöver läsa lite noggrannare)

Renathe Schneider sa...

Kul att det inte bara är jag som blir utdragen på cykeltur. Jag var ju på en för inte så länge sedan och nu har mina kompisar bokat in mig på en annan. Lången runt heter den och går runt en sjö. Bara namnet låter låååångt.... Vi får se hur det går... Det är ett par veckor kvar dit ;)

Yvonne L sa...

Em: Ja, det var det. Förutom myggbetten då! :D

Gun: Slagstaglass rekommenderas! De har bara säsongsöppet dessutom så det är lite speciellt. Svårt att välja glass bara...

Jenny: Haha, ja, vi slapp regn! Det regnade först under sen kväll/natt/tidig morgon.

Renathe: Det låter som du har en riktigt lång tur framför dig! ;0) Men överlevde du förra turen utan alltför stora besvär klarar du nog nästa också! :D