2010-06-16

Ursäkta att jag kommer för sent

Ibland kan man ju bli lite sen av olika anledningar, man kan ha en dag då allt går fel, man kan försova sig, klockan kan gå fel och ibland är det vädret som gör att man blir sen. Eller så kan det vara tåget som gör att man kommer för sent. Då kan man tydligen bli 83 000 timmar försenad. Så många timmar var nämligen tågen försenade i vintras enligt en utredning. Om jag räknat rätt så är det 9,5 års försening, och då undrar jag hur det kan bli så på bara en vinter? Ett år består av 365 dygn, och varje dygn har 24 timmar. 365x24=8760 timmar, då tycker i alla fall jag att det verkar mycket med 83000 timmars försening. Men så har jag heller aldrig varit speciellt bra på matte.

6 kommentarer:

Wannabe sa...

inte jag heller är så bra på matte (eller svenska med tanke på den meningen!) men om man delar det på en massa tåg varje dag i en massa städer så får man nog fram att det där kan stämma, tror jag :-) (med tanke på att bara i MIN stad var tågen försenade timmar varje morgon i flera veckor)

Yvonne L sa...

Wannabe: Hmm, så det är alltså sant som de säger att "det går fler tåg"... :D

Wannabe sa...

hahaha jaaaa, jag TROR det ;-D

Jenny sa...

Många tåg med långa förseningar, väldigt många tåg. Bara våra pendeltåg var försenade med ca 20 min per tåg, och så drog de in hälften av avgångarna, det kanske också räknas in? Väldigt dåligt var det att resa i vintras, hur som helst.

Yvonne L sa...

Wannabe: :D

Yvonne L sa...

Jenny: Jag påverkades inte alls. Jag går ju alltid eller så tar jag egen bil! :D