2010-06-16

Bröllop?

Man skulle kunna tro att det varit bröllop hemma hos mig, eller att vi varit på ett bröllop. Det ligger nämligen riskorn i nästan hela lägenheten. Men naturligtvis har vi inte vare sig hållit eller varit på något bröllop, men Higgins äter fortfarande sin ris- och fiskdiet och har man så långa öron att man lägger dem i maten fastnar det saker där. Sen när riset torkat så trillar det bort och hamnar på golvet.

Mest ris ligger det förstås runt hans matplats, trots att jag städar undan efter varje gång han fått sin mat. Imorse hamnade det till och med ris på köksbordet vilket inte är så konstigt som det kanske låter. Higgins hade precis ätit sin frukost, och så kom han på att han var tvungen att skaka sig. Riset som flög upp på bordet satt väl antingen i öronen på honom eller så hängde det i mungiporna. (Har man hund bör man nog inte lida av bacillskräck.)

Nu räcker nog bara dietmaten imorgon också, så då tror jag han kan gå över helt till sitt vanliga torrfoder igen, och det tror jag både han och jag blir glada åt. Nog för att han gillar ris och fisk, men någon måtta får det vara verkar han tycka. Om han kunde är jag säker på att han skulle sjunga undulatvisan, ni vet om den lilla undulaten som får så dåligt med mat eftersom de den bor hos är så snåla...

(Bilden i början av inlägget har ingenting med ämnet att göra.)

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Känner igen det där, vi har också haft risdiet och jag vill lova att X 6 slafsiga cockrar så kan du tänka dig. Mega-bröllopp :0)

~Livet i byn

Wildhearts sa...

Jag skrattar så mycket att jag inte kan lämna en vettig kommentar :D

Synnøve. sa...

Jodå kan tänka mig hur det ser ut...
spara riset och sänd upp det till Stockholm den 19....
Fåglarna ska inte äta okokt ris så det passar väl bra...
Kramen.

Hörni sa...

Stackars Higgins, haha. Inte kul att bara äta ris och fisk..

Yvonne L sa...

Livet i byn: Oj, vilket bröllop ni måste haft!

Wildhearts: Skratta på du! :D

Synnöve: Ja, fast riset har ju torkat igen så jag tror inte det är bra för fåglarna ändå.

Gun: Det är morötter i också! Fast de morötter jag inte mixat ordentligt har han spottat ut.

Renathe Schneider sa...

:D

Jenny sa...

Haha! Man får inte ha bacillskräck med katter heller. Mat över halva köket, och ibland hittar man något som kommit i retur lite här och där :P Bara att torka/dammsuga upp och fortsätta med det man höll på med. Hoppas Higgins blir glad över att återgå till vanlig mat igen ;)

Yvonne L sa...

Renathe: :)

Jenny: Det är kul med djur! Higgins tycker det ska bli skönt att bara få torrfoder, och det tycker jag med! Då slipper lägenheten se ut som en filial till närmsta bröllopskapell! :D

Snäckskalsdalen. sa...

Stackars lille Higgins, hoppas att han mår bättre och bättre och snart är helt bra.
Det gör ju ingenting om det ligger riskorn lite här och där när det gäller husdjuren.....
Kramar
Agneta

Yvonne L sa...

Snäckskalsdalen/Agneta: Nä, lite riskorn står man ju ut med när det inte är för alltid! Higgins mår bra nu igen och har idag ätit enbart torrfoder.