2010-06-08

Min blommiga balkong

Igår var jag och köpte blommor till mina balkonglådor, och till min stora glädje så lever blommorna fortfarande. Jag är inte världsmästare på att sköta blommor, och de på balkongen lever ofta under svåra förhållanden. (Host host...) Är det en solig och varm sommar brukar de ofta brännas ihjäl och torka ut oavsett hur mycket jag vattnar. Jag har nämligen sol där från ungefär elva på förmiddagen till halvåtta-tiden på kvällen. Är det en regnig sommar brukar blommorna drunkna.
Det ni ser på bilden ovanför är självklart inte min balkong, jag ville bara visa hur de vackra rosenrabatterna i Rothoffsparken såg ut idag på eftermiddagen när Higgins och jag gick förbi. Som ni ser så ser de inte ut alls. Alla rosor är uppgrävda, men det är säkert något nytt på gång. Då kan jag göra en ny följetong om det!
Här ovanför ser ni däremot en av balkonglådorna med sina miniblommor som förhoppningsvis hinner växa till sig lite innan de dör. Det är tagetes och hänglobelia, jag bestämde mig för ett blågult tema i år. Eller rättare sagt så blev det bara så, eftersom jag inte är så bra på blommor köper jag billiga plantor, ofta flerpack. Dessutom är det de två sorter som jag lyckats hålla liv i längst under de år jag försökt mig på balkongblommor.
Här ser man den andra balkonglådan, också den lika stilfullt planterad med tagetes och lobelia. Den röda pilen sitter inte på balkongräcket utan den har jag ritat dit på bilden. Den pekar på räcket till loftgången snett över gården där mina föräldrar har sin lägenhet.
Jag har även en vacker vit plastkruka på ett lika vackert och omatchande brunt plastfat stående på balkongens golv. Där är det någon sorts nejlika som ser ut som polkagrisar och sen ett par par konstiga gula blommor som jag inte har en minsta aning om vad de heter, men de var rätt söta. Sen tryckte jag ner två små tagetesar också eftersom de inte fick plats i lådorna. Även på den här bilden ser man en pil som alltså inte sitter på balkongen utan är ditritad av mig. Pilen pekar återigen på mina föräldrars uteplats på loftgången. Jag tror till och med att det är pappas huvud precis vid pilspetsen, men jag är inte säker. Fick se det först när jag kollade bilden på datorn och jag tänkte faktiskt inte på om de satt ute när jag var ute och förevigade mina blommor.

Då vet ni hur min blommande balkong ser ut.

4 kommentarer:

Hörni sa...

Vad roligt att se din balkong och vad nära du har till dina föräldrar. Lobelia är jättefina, men jag är inte bra på dem. De kräver ju så mycket vatten om det är varmt och torrt ute. Tagetes är däremot lätta, och det hade vi i rabatten förr när vi hade trädgård.

Yvonne L sa...

Gun: Ja, jag har jättenära till mina föräldrar. Praktiskt! Lobelior är jättefina och eftersom jag haft såna förut så blev det såna igen. Storpack! :) Alltid lika intressant att se hur länge de överlever! :D

Lairama sa...

:)
Min balkong är ungefär lika blommande vacker.

Yvonne L sa...

Lairama: Då måste de vara tvillingbalkonger! :)