2010-06-09

Hundsmuggling igen

Vad jag tycker om hundsmugglare och idioter till människor som köper hundar hur som helst och var som helst har jag ju skrivit några gånger, bland annat här och här. Nu har jag hittat ytterligare en artikel om den senaste hundsmugglingen. Enligt den ska en seriös kennelägare vara inblandad. Om det verkligen är så kan man ju verkligen inte kalla den människan för seriös, utan bara girig.

När smuggelhundar hittas är det Jordbruksverket som tar beslut om avlivning, och såna beslut tog de 400 gånger förra året. Det betyder inte att det var 400 hundar som avlivades, utan troligtvis fler eftersom varje beslut kan gälla mer än en hund. Tragiskt, javisst, men det finns anledningar till att såna beslut tas. Dels är ofta hundarna som hittas i väldigt dåligt skick och sen kan de bära på olika smittor som vi inte vill ha in i landet, exempelvis dvärgbandmask och rabies.

Så alla ni som tycker det är ok att köpa en hund hur som helst och var som helst och dessutom ofta betalar överpriser, tycker ni det är ok att över 400 hundar fått sätta livet till?? Eller dum fråga förresten, ni är förmodligen inte läskunniga, och om ni mot förmodan skulle vara det så läser ni antagligen inte min blogg. Troligtvis läser ni inget annat heller som har med det här ämnet att göra, det enda ni tänker på är att ni vill ha rätt sorts "accessoir". Synd att ingen talat om för er att hundar inte räknas som accessoirer. Möjligtvis kan en uppstoppad hund i plysch räknas som det.

Inga kommentarer: