2010-06-30

Sommarvikariat

Idag började mitt sommarvikariat och det var lite som vanligt fast nytt. Jag kommer att göra lite olika saker om dagarna och vara på olika platser så det gäller att jag håller ordning på vilken dag jag ska vara på vilken plats. Just idag - och även imorgon - var det arkivjobb, precis det jag höll på med tills fram för lite drygt ett år sedan då min visstidsanställning tog slut. Sen jag jobbade där senast har hela arbetsplatsen flyttat till nya och mer ändamålsenliga lokaler, så själva arbetsmaterialet är bekant men eftersom jag inte varit med och flyttat och packat upp så får jag anstränga mig lite mer för att hitta. Där jag tidigare nästan kunde gå in i arkivet utan att tända och plocka fram det som efterfrågats måste jag nu faktiskt både tända och ha ögonen öppna så jag inte går till fel plats. Men det löser sig nog snart. Måste komma ihåg att ta med mig en tjock tröja, jag hade förträngt hur kyligt det är inne i ett klimatarkiv. Kan säga som så att man tillbringar inga längre stunder därinne i kjol, kortärmad top och sandaler.

Det var lite ovant imorse också, jag hade ingen riktig koll på hur lång tid allt tar, tänk så fort man glömmer! När jag börjar 8 på morgonen så går jag inte någon jättelång promenad med Higgins, utan vi går runt närmsta park och sen går mina föräldrar en längre promenad med honom på förmiddagen. Eftersom vi senaste året haft rutinen att gå upp runt 8 på vardagarna och sen inlett med en riktigt lång promenad så har Higgins fått lite andra vanor. Men, som tur är har jag en hund som är lika morgontrött som mig själv, han tittade väldigt undrande på mig imorse när klockan ringde någon gång strax efter 6. När jag sen gick upp ett tag låg han kvar en stund och funderade förmodligen på om jag var riktigt frisk. Men när han insåg att det var dags att gå upp så fann han sig rätt snart.

När han åt sin frukost talade jag om för honom att vi bara skulle hinna gå runt Rinmansparken eftersom jag skulle och jobba, så han skulle få gå längre med mamma och pappa sen. Kanske låter fånigt att berätta saker för sin hund, men jag brukar göra så med Higgins för att se hur mycket han snappar upp. När vi kom ner till porten gjorde jag inget speciellt för jag ville se hur Higgins skulle bete sig, och han gick utan att tveka åt vänster och ner mot Rinmansparken. Totalt tvärt emot hur vi gått senaste året. När vi kom upp i lägenheten igen låg han och kollade när jag drack kaffe och packade väskan, och sen var det dags att gå och lämna honom hos mina föräldrar.  Innan vi gick så sa jag igen att han skulle vara hos dem under tiden jag jobbade och sen skulle jag hämta honom när jag slutade jobba. För säkerhets skull la jag till att han skulle få äta sin kvällsmat där. Det är nämligen lite märkligt, de gånger jag inte klart och tydligt säger att Higgins ska vara hos mina föräldrar mer än ett par timmar har han svårt att slå sig till ro och går och kollar mer om jag inte kommer snart. Han blir också "klängigare" på mig när jag väl kommer och hämtar honom, då har jag hans nos i knävecket hela tiden, vilket väl i och för sig är rätt rart, men man får gå med så små steg.

Nu ska vi ge oss ut på tidiga kvällspromenaden så vi hinner hem och jag hinner göra kvällsmat innan jag ska se på Miss Marple!

14 kommentarer:

Husan sa...

Gå upp så tidigt skulle va straffbart, det tycker nog både jag o Higgins. :D

Hörni sa...

Det är ju faktiskt helt otroligt att han snappar upp det du säger och uppenbarligen förstår mer än man kan tro att en hund kan förstå. Riktigt rörande är det.:)

Yvonne L sa...

Husan: Jag håller också med! :D

Gun: Ja, han är rätt bra på att snappa upp och förstå vad jag säger. Fast ibland fattar han ju ingenting! :D

Renathe sa...

Ha det så bra nu på jobbet.
Vilken tur du har att dina föräldrar kan ta hand om Higgins :)

Yvonne L sa...

Renathe: Visst har jag det bra!

Svorskan sa...

Oavsett om hundar förstår vad vi säger eller ej, så snappar de upp saker i våra beteenden, det måste de, annars är de synska! ;) Hoppas det känns bra på jobb. God morgon!

Bibbi sa...

Klok du är som pratar med Higgins. Folk utan djur fattar nog inte hur kloka dem är. Jag pratar alltid med djuren som de förtod allt, om de gör det eller bara en del är ovesäntligt. De lär sig mer ju mera man pratar med dem.
Dessutom brukar djur förstå de dem vill och skita i övrigt:P Precis som ungarna....
Förstår det känns lite tufft att stiga upp 2 timmar tidigare... Själv njuter jag av att ha klockradion på 06.00 och sen ligga kvar en timme och bara njuta av vetskapen av att jag KAN!
Förkyl dig nu bara inte i klamatanläggningen... Brukar finnas risk för det....

Mille sa...

Jordgubbar + präskragar = sommar :)

Jenny sa...

Han är ju för söt Higgins. Klok och fin. :) Du har tur som fick tag i en sådan go hund (eller så är det du som gjort honom så smart, men Higgins vill nog påstå att han var smart redan från början skulle jag tro! :D )

Yvonne L sa...

Svorskan: Vissa saker snappar de nog upp genom vårt beteende, andra för att de är synska och andra för att de är så otroligt smarta! :D

Bibbi: Helt rätt, Higgins verkar förstå det han vill, och in andra lägen är han helt döv! :D
Nä, någon förkylning har jag inte lust med, men jag står inte inne i fotoarkivet hela tiden! :)

Mille: Sant!

Jenny: Higgins är mycket klok (fast inte alltid) och fin (fast inte alltid). Anledningen till det är både gener och uppfostran i bra samverkan antar jag. Men frågar man Higgins är svaret givet, han är född smart! :D

Wildhearts sa...

Djur är nog mer vett ibland än vad vi tror och i bland är jag säker på att vettet (på mina hundar)är mindre än hos en jordnöt :D

Hoppas att du får en bra sommar på jobbet. Du kommer garanterat inte drabbas av värmeslag i alla fall.

Yvonne L sa...

Wildhearts: Visst är det konstigt att hundar ena minuten är hur smarta och intelligenta som helst för att nästa inte fatta något! :D

Så länge jag är i arkivet så kommer jag inte att drabbas av värmeslag, men jag ska vara på andra ställen där risken för det kan finnas om det blir en varm sommar! :) Fast det gör inget, jag är så nöjd med att få jobba!

Lisa sa...

Hihi, så söt han är Higgins! Men visst undrar man hur mycket de förstår egentligen, kanske mer än vad man tror? Jag pratar med mina katter med, tycker det är mysigt. Tror nog alla djurägare gör det, oavsett djursort. :)
Hoppas du får en trevlig sommar på din nygamla arbetsplats, och att du slipper spendera allt för mycket tid i arkivet...

Yvonne L sa...

Lisa: Djur förstår nog mycket mer än man tror av det man säger till dem. I alla fall om man konstant pratat med dem sen de var små!
Det är jätteroligt att vara tillbaka igen om än bara för några veckor. Och klimatarkivet där fotona finns är ett ställe där jag gärna tillbringar mycket tid, men det behövs som sagt minst en tröja för att klara några längre stunder.