2010-06-29

Märkliga odlingar folk har

Många är ju mycket för det här med att odla hemma, men vissa saker är ju faktiskt inte lagliga. Läste just att här i stan så är det tydligen så att en del missbrukare odlar sin egen cannabis. På något vis verkar inte de här odlarna så jättesmarta, trots att själva odlingarna tydligen varit rätt avancerade. Men vad sägs om en 27-åring som dömdes till fängelse och som började odla själv eftersom han inte var nöjd med den kvalitet som langarnas cannabis höll. Om man måste köpa något från en langare så borde man väl veta att det man vill köpa är olagligt och det blir inte mer lagligt för att man gör-det-själv. En annan av de här hemmaodlarna hävdade att han odlade cannabisen för att mata sina kackerlackor med. Något säger mig att kackerlackor inte är så noga med vad de äter, så de hade nog nöjt sig med vanligt hederligt ängsgräs eller kanske en hamburgare då och då.

15 kommentarer:

Bibbi sa...

Nog gillar jag jordgubbsodling mer...Bilderna från ditt förra inlägg var ganska underbara:) Älskar dessa söta röda godingar:) Förhoppningsvis är mina mogna lagomt tills jag kommer hem från semesterturen.
Men nog visar förklaringar de har att man bir dum i huvudet av droger....
Ha det gott i värmen!
Kramen

Yvonne L sa...

Bibbi: Jordgubbsodlingar vinner i alla lägen!! Speciellt när man slipper sköta dem själv. :D

Sam Zodiac sa...

De som är mest "dumma i huvudet" och okunniga, torde väl ändå vara de som bär ansvaret för den gällande lagstiftningen..!
Om den enda legala rusgivande drogen som står Sveriges invånare till buds, är den potentiellt dödliga drogen alkohol, en drog som skapar otroligt mycket lidande och enorma kostnader för samhället, så kan man ju undra varför den medicinskt gynnsamma och stillsamma cannabisen som kan ståta med 0 dödsfall i statistiken inte legaliseras som ett alternativ?

Yvonne L sa...

Sam Zodiac: Visst kostar alkoholen samhället mycket, men nu är den inte illegal vilket cannabisen är.

Jenny sa...

Det där med olagligheter är... spännande. Och folks korta insiktsförmåga.

Yvonne L sa...

Jenny: Just det.

egoinasmamma.nu sa...

Hahaha! Så dumt "mata kackerlackorna med", ja, det håller nog i rätten.

Här kommer en "kopiera-och klistra-in"-kommentar (blir lite jobbigt om jag skall skriva igen och igen):

Min blogg ligger nere eller är borta eller nåt. Ingen poäng i att hälsa på mig med det första. ;D (Blogg-abstinens sätter in på en gång när man inte ens kan logga in, jag lovar!!)

Yvonne L sa...

Em: Jättebra undanflykt det där med kackerlackorna, eller hur?!
Jag har redan konstaterat att det inte går att ta sig in i din blogg! Hoppas den kommer tillbaka snart, den kanske bara tog en liten semester...

Sam Zodiac sa...

Det var just det som var min poäng, Yvonne! Dumheten ligger alltså i att låta en livsfarlig drog vara legal, medan en ofarlig och i många sammanhang nyttig sådan även fortsättningsvis förblir illegal!

Yvonne L sa...

Men jag anser inte att cannabis är vare sig nyttig eller ofarlig. Däremot dricker jag gärna en öl eller ett glas vin.

Anonym sa...

Säga vad man vill om bortförklaringar av kriminalitet och i försäkringsärenden men det är ofta kul läsning. Mer fantasifullt än riktigt smart.

Yvonne L sa...

frunatmaken: Man får sig ett gott skratt i alla fall, och det lär ju vara nyttigt! :D

Sam Zodiac sa...

Haha...! Ja, Yvonne, anse kan man ju och åsikter finns det gott om. Väl underbyggda sådana, är det emellertid färre av. I alla fall i den svenska drogdebatten!
Men du som tydligen gillar växtlighet i olika former- du får väl i alla fall medge att plantan är ganska fin.?

Yvonne L sa...

Sam Zodiak: Växter kan vara fina, men jag vet för det mesta inte vad det är för något om det inte sitter skyltar.

Sam Zodiac sa...

Ungefär som jag då, hehe....
Men en medlem i floran kan jag i alla fall identifiera direkt! ;)