2010-06-25

Show Me Yours ... Midsommar

Veckans Show Me Yours-tema hos whatthefuckdotcom är midsommar. Den högtiden sammankopplas på olika vis med blommor, och här är en blomma från idag.

Midsommar firar jag inte med att dansa runt någon stång, leka lekar, äta sill eller dricka nubbe. Jag tyckte redan som barn att det var urtöntigt att springa runt någon stång och skutta som en groda, hoppa säck eller springa med ett ägg på en sked i munnen tycker jag är hur trist som helst, sill föråt jag mig på när jag var liten och nubbe är jätteäckligt. Ibland har jag firat med kompisar på så vis att vi har åkt på picknick, eller grillat hemma hos någon, ibland har jag jobbat och ibland har jag ätit och druckit gott tillsammans med mina föräldrar, min syster och hennes familj.

I år så gick jag över till mina föräldrar runt 12.30, lämnade Higgins där med pappa och så åkte mamma och jag iväg på en cykeltur. Vi cyklade nästan 2 mil, och passerade många vackra blommor på vägen. En av dem är alltså den som är min tolkning av temat.

Länkar till hur andra tolkat temat hittar man som vanligt hos wtfdc.

9 kommentarer:

Milla sa...

Det var väl inte så dumt sätt det heller att fira midsommar på. Själv tar vi heller ingen nubbe. Tycker itne alls om den och midsommarstången, den är till för barnen så nästa år ska vi till en sådan för då blir vår lilla dotter två år och et kan HON säkert tycka är skoj...

Hörni sa...

Det finns många sätt att fira på, och alla är lika bra.:)
Midsommar är egentligen ingen jätteviktig helg för mig, men det är trevligt att vi har fått som tradition att umgås med våra vänner då.
Dansa små grodorna är inget för mig heller, men leka, tävla och sjunga kan jag göra, om det är någon som ordnat det.

Yvonne L sa...

Milla: Det var ett helt ok sätt tycker jag!
De flesta barn brukar väl tycka om midsommarstången, jag och min syster tyckte nog bäst om fiskdammen! ;0)

Gun: Alla sätt är bra utom de dåliga! Man ska ju också ta alla chanser att fira när de dyker upp, sånt är alltid trevligt!

Mona sa...

Jag förknippar också midsommar med blommor. Jag äter inte sill och dricker inte snaps... Fast jordgubbar äter jag mer än gärna!

Yvonne L sa...

Mona: Jordgubbar finns det alltid rum för! :0)

Misswhatsit sa...

Det låter som om du hade en mysig midsommar! Blomman är vacker också. Det blev en bra illustration till temat.
Ha en bra kväll!

Yvonne L sa...

Misswhatsit: Jo, det var en mysig midsommarafton för min del!

Gbgmamman sa...

Midsommar är för mig en glädjedag då man träffar vänner och har det bra. =) Fin bild!

Yvonne L sa...

Big mama: Bra sätt att fira dagen på!