2010-06-29

Jordgubbar

Pappa ringde på förmiddagen och frågade om jag skulle med och plocka jordgubbar ute vid Solby gård, och det tyckte jag lät som en bra idé även om vi inte plockar några mängder.
Många som åker ut verkade köpa färdigplockade jordgubbar, för det var ingen trängsel där vi fick plocka.

Här är min hink där jag påbörjat min plockning lite innan jag kom på att jag ju hade kameran i fickan.
Pappa har ett huvud också, men det var plockningen jag var mest fokuserad på, när den här bilden var tagen så ägnade jag mig åt att fylla min hink med bär.
För att inte bli alltför jordgubbig på kläderna och inte kleta ner kameran för mycket så blev min fyllda jordgubbshink inte fotad förrän jag kom hem. Hinken rymmer 3 liter, men man betalade i kilo - man vägde alltså hinken innan man började plocka. Jag betalade 90 kronor, men jag kommer inte ihåg kilopriset. Tror det låg på 40 kronor kilot eller något sånt. Hur som helst, jag klarar mig med jordgubbar idag i alla fall!

12 kommentarer:

Renathe sa...

Inte konstigt att inte fler var och plockade jordgubbar mitt på dan i denna värme :D

Gott ser det ut i alla fall!

Anonym sa...

En dag borde det räcka, jo kanske.

egoinasmamma.nu sa...

Inget smakar så gott som jordgubbar man har plockat själv.

Yvonne L sa...

Renathe: Dels det och sen har de precis börjat med självplocket så folk kankse inte vet om det än! Kan tala om att det är gott!

frunatmaken: Jag hoppas jag klarar mig hela dagen. :D

Em: Nä, då har man ju jobbat för dem också!

Hörni sa...

Vad mysigt att plocka jordgubbar! Det gjorde vi alltid när barnen var små, och de åt som galningar, sen åkte vi hem och kokade sylt och gjorde saft.

Charlotta sa...

Långa, långa rader av jordgubbar. För mig är det barndomsminnen. :) Numera klarar jag mig gott på det som rådjuren lämnar kvar på våra 2 kvm plantor. Hehe, inte mycket, men gott. :)
Som tur är gillar inte rådjuren smultron och det odlar vi på större yta i en slänt. Mums! Snart mogna.

Lisa sa...

Visst är det gott med jordgubbar! Och så mysigt att plocka själv, det har jag faktiskt aldrig gjort trots att jag bor på Öland där det finns en massa självplock. Kanske ska prova på det nån gång. :)

Yvonne L sa...

Gun: Jag plockade bara för att ha att äta!

Charlotta: Så rådjur äter jordgubbar? Hade jag ingen aning om. då kanske det skulle löna sig att odla jordgubbar på balkongen!;)

Lisa: Jag vet att vi plockade några gånger när jag var liten, men annars var det premiär. Det var jätteroligt, och har man plats kan man ju plocka mycket och sylta och safta och frysa in. Eller så plockar man bara för att äta...

Jenny sa...

Ser ju trevligt ut det där. Fast jag inte äter gubbar. Föredrar lite yngre män... :)

Yvonne L sa...

Jenny: :D Smultron då? :D

munamaj sa...

Mmm va gott med nyplockade svenska jordgubbar. De smakar i alla fall jordgubbar. Hoppas vi får plocka snart här med eller i alla fall köpa nyplockade om vi inte får plocka själva.
Jodå, de finns ett hus bakom den grönskande väggen ;-) Huset finns i Dublin. Tack för att du kikade in.
/Kram/Ulla

Yvonne L sa...

Munamaj: Nyplockade jordgubbar är otroligt gott!
Vi har ett hus inte långt ifrån där jag bor som också är helt inklätt i grönska. Måste fota det snart igen, nu var det ett tag sen.