2009-11-23

Små bitar


Jag har just ätit lite Nypkaka i pyttesmå bitar. Jag måste ju tugga på enbart höger sida, och jag vill inte att det ska komma smulor där det fram tills i eftermiddags satt en kindtand. Jag är ju tillsagd att jag inte får pilla där tandköttet ska läka ihop, och om det kommer smulor där så måste jag ju nästan pilla, i alla fall liiite.

Nypkakebiten på bilden åt jag upp häromdagen, det verkade ju onödigt att ta en ny bild när jag redan hade en. Idag bröt jag av centimeterstora bitar som jag petade in i munnen och tuggade lite försiktigt på höger sida, och sen svalde. Jag har kommit fram till att jag får försöka äta sånt som man inte behöver tugga så länge för att undvika smulrisk. Det i sin tur innebär väl typ halvsmält chokladglass, yogurt och potatismos. Vilken höjdardiet!

För övrigt så finns det väldigt mycket konstiga saker man kan äta och dricka. I Aftonbladet idag står det om en ny energidryck som tydligen ska lanseras. Drycken har ett väldigt märkligt namn. Den heter nämligen Cocaine, och mig veterligen är det något helt annat. Drycken med det märliga namnet innehåller 280 mg koffein i varje burk. Enligt direktiv inom EU måste det vara en varningstext på drycker som innehåller mer än 150 mg koffein. Själv dricker jag kaffe för att få i mig koffein.

9 kommentarer:

anemonen sa...

Jag förstår att du var nervös innan. Jag har varit ut för något liknande. När jag såg svetten i pannan på tandläkaren då höll jag på att svimma. Min tand gick i bitar så den fick plockas bort i småbitar. Inte så lätt och när det var klart svimmade jag. Skönt att allt gick så bra för dig. Du är allt värd en kaksmula efter detta. Ha det gott.

Gun sa...

Ja, man måste peta när det fastnar mat. Det blir jätteäckligt annars!

Yvonne L sa...

@nemonen: Usch och fy vilken upplevelse för dig! Jag hade verkligen tur den här gången känns det som! Jag petar i mig smula efter smula. ;0)

Gun: Därför ska jag se till att bara äta pyttebitar av sånt som smular, i övrigt blir det nog smält glass! ;0)

elena cn sa...

Det där känner jag igen! Jag har tuggat på höger sida i ett halvår nu. Men imorgon ska jag få en helt ny krona!! Och då ska jag äntligen kunna rulla runt maten i HELA munnen:)
Jag föredrar nog också kaffe.

mille sa...

Du kommer inte att bli besviken, jag tyckte att både filmerna var toppen.
Gillar iofs svenska filmer, och Nomi gör rollen super bra..

mille sa...

Laga tänder är inte kul, och jag har varit i samma sits som du, urk!
Den där koffeindrycken gör mig galen så fb!! Den ända målgrupp den vänder sig till är datanördar som sitter hela nätterna och spelar, typ min son. Hur lätt är det att ha koll på vad de får i sig mellan kl.01.00-04.00 på natten?
Vi har en bra dialog han o jag så jag hoppas att det han säger är sant, nämligen.
- Mamma, jag skulle aldrig dricka det där, jag gillar ju Sprite och Fanta?! Och hur ska jag kunna gömma undan alla burkar, du ser och hör ju allt...ha, ha.

Jenny sa...

Soppa och fil nästa då? Min första o enda tand togs ut när jag var 15, i fyra bitar. Visdomstand som växte fel. Inte att rekommendera... Trasig i munnen i flera månader. Hoppas ditt läker snabbt så du slipper flytande föda framöver.

Daniel sa...

ojoj vill oxå pilla lite!

Yvonne L sa...

elena cn: Tänk om du glömt bort hur det är att äta med hela munnen! ;0)

Mille: Jag är säker på att vi kommer att gilla filmen. Själv ser jag inte mycket svensk film, men Noomi är perfekt som Salander!
Din son har nog rätt, hur skulle han kunna gömma alla burkar med en mor som ser och hör allt? :D

Jenny: Allt som går att mosa sönder och svälja utan att tugga. Jag hade det mycket värre när en visdomstand opererades ut för ett antal år sedan.

Daniel: :D