2009-11-16

Nästan totalt mörker

Jag hörde på radion idag att om ungefär en månad så börjar det vända. Det har alltså med mörkret att göra, om ungefär en månad så börjar vi visst få några minuters mer dagsljus varje dag jämfört med nu.

Bilden ovanför tog jag när Higgins och jag var ute runt 16-tiden, och då är det ju redan som det vore sen kväll. Nu borde jag väl inte klaga, här i Eskilstuna har vi ju mer dagsljus än på vissa ställen längre norrut i landet. Men här har vi ju ingen snö för tillfället vilket gör att det känns väldigt mörkt och trist. Så fort det kommer snö och några graders kyla känns allt så mycket ljusare och trevligare. Higgins tycker också det är trevligare med snö, så länge det inte är kramsnö som fastnar i pälsen på honom så han inte kan gå. Fast vi är ju inte bortskämda med snövintrar i de här trakterna. Kanske att det kommer snö till jul, men man vet aldrig.

Här är förresten en bild på Higgins från samma promenad som översta bilden i inlägget. Ifall ni undrar så står han och sniffar på något ohyggligt spännande i Rothoffsparken där den är som mörkast. Det var ju tur att han hade sin reflexväst på sig och att det sitter ett reflexband på kopplet, annars hade han inte synts alls.

Sen funderade jag på att göra en god gärning efter att ha läst i Aftonbladet om att branschorganisationen för Svenska bryggerier gått ut med en vädjan till allmänheten att panta sina glasflaskor. Det råder tydligen brist på just glasflaskor, så julmusten är i fara!! Jag tror jag kanske har en 33 centiliters glasflaska, tror ni att det hjälper om jag letar reda på den och pantar den? Eller kommer vi att tvingas köpa julmust i stora pet-flaskor? Helt klart ett i-landsproblem av ganska stora mått.

4 kommentarer:

Uttan sa...

Ja ha så folk samlar på sig glas flaskor hmmm.....
I dag har det varit grått och dimmigt hela dagen.
Nu ska vi ta vår kvällsrunda runt kvarteret.
Ja man behöver reflexer så svart som det är både dag och natt.
När vi åkte till Norberg i dag gick det folk efter vägen klockan var halv ett men de syndes väldigt dåligt.

Ha en god kväll!
Kram!

Yvonne sa...

Uttan: Tydligen så ska det finnas många glasflaskor i folks hem.
Reflexer är ett måste den här tiden på året. Tänk om alla förstod det.

Lensbabie sa...

Det är ju lag på allt möjligt annat i Sverige, varför inte en lag på reflexer. Det är ju stört omöjligt att upptäcka någon i mörkret.
Hälsningar Lensbabie :D

Yvonne L sa...

Lensbabie: Helt rätt, en sån lag skulle verkligen behövas. Med tanke på att en hel del andra lagar är helt obegripliga så vore ju den här enkel att förstå. :0)