2009-11-01

Skenet kan bedra

Idag är som jag nämnt tidigare en gråtrist höstdag, och när vi varit ute och promenerat har det inte varit så många fler ute. Några hundägare till har vågat sig ut i alla fall, och sen en jäkla surgubbe som vi mötte på dagens första promenad. Där kom Higgins och jag traskande på gångvägen genom Stadsparken i godan ro. Higgins gick på min vänstra sida och sniffade på gräsmattan, och från andra hållet kom en gammal farbror gående. Jag funderade en sekund på att gå åt sidan för att inte krocka med farbrorn, men Higgins gick ju där och nosade och det var ju inte direkt någon trängsel på gångvägen. Den gamla farbrorn gick istället ut lite för att inte gå rätt in i oss, och när han är precis bredvid så börjar han säga något, och jag förväntade mig något om vädret eller om Higgins vilket brukar vara det vanliga folk kommenterar. Men istället visade sig den gamla farbrorn vara en riktig jäkla surgubbe! "Jag trodde alla hade vett att hålla till höger!" väste han irriterat när han passerade. Jag bara tittade förvånat på honom och konstaterade att det måste vara någon för mig okänd lag som jag just brutit. Är det verkligen så att det är högertrafik på promenadvägar i totalt öde parker?! Det är väl en sak om folk kommer och cyklar på gångvägarna, men herregud, om man GÅR ska man väl för sjutton få gå på vilken sida man vill utan att surgubbar ska påpeka något. Förresten är han säkert en sån som skulle säga åt mig att plocka upp om så Higgins bara kissade! Dessutom, kanske var han på väg till sin langare som flytt fältet. Kanske hade surgubben bara haft slut på kanelen till frukostgröten.

För övrigt har jag kommit på att jag i dagarna haft min blogg i ett år. Det ni! Dessutom var förra månaden första gången jag hade över 1000 besökare. På en hel månad alltså. Vissa har ju så många besökare och fler under en dag, men jag kör på i den lite mindre stilen. Passar mig utmärkt. Nu ska jag gå ut och se om det är några fler surgubbar ute och går, eller om de håller sig inne nu när det är mörkt ute. Hur det än är med den saken kommar jag att fortsätta mitt anarkistiska sätt att gå, det vill säga gå på vilken sida jag vill och känner för. Vi har ju i alla fall reflexer på oss.

5 kommentarer:

Gun sa...

Men vilken tråkig surgubbe! Vad tragiskt att vara så grinig att man måste påpeka en sån sak.

Lisa sa...

Herregud vilken surgubbe! Klart man får gå på vilken sida man vill, speciellt i en tom park! Tråkigt med såna människor...
Grattis till ett-årsjubileumet för bloggen! Keep up with the good work! :)

Jenny sa...

vaddå höger, man går ju till vänster! Har inte gubben lärt sig det, det fick ju till och med jag lära mig innan jag började skolan på 80-talet! Vi cyklar och kör bil på höger sida, och går på vänster så att vi som gångtrafikanter ska möta trafiken, och för att vägtrafikanterna skall se oss också. :) Något dock som väldigt få tycks veta om nu för tiden. :D

Uttan sa...

Stackars Farbror han måste ha ett tråkigt liv.
Grattis på 1 års dagen.
Jag firade ett år i förrgår.
I dag blåser det friska vindar hos oss....och alla löv hamnar framför våran dörr....det är bara att sopa och sopa..

Ha en bra dag!
Kram!

Yvonne L sa...

Gun: Eller hur! Eller tänk om han faktiskt försökte vara rolig. :O

Lisa: Jag tänker fortsätta gå på vilken sida jag vill, speciellt när jag har Higgins med mig. Han är ju minst ivägen om han går närmast kanten.
Tack!

Jenny: Nä, han hade inte så stor koll, detta var ju dessutom på en promenadväg i en för övrigt tom park!

Uttan: Han har förmodligen ingen blogg! ;0)
Jag såg att du firade häromdagen, visst är det roligt!