2009-11-15

Grått, Spotify och pigga pingviner


Trottoar på Köpmangatan på dagens första promenad. Som ni kan se så blev det ännu en grå och regnig dag, så några längre promenader har det inte varit frågan om. Så är det när man har en hund som inte gillar att bli blöt. Fast jag antar att om jag inte haft Higgins så hade jag nog inte gått ut alls idag eftersom vädret mest inspirerat till att sitta i soffan och se på dvd eller sitta vid datorn. Fast jag har gjort lite nytta också med dammsugaren, och så har jag tvättat men det är ju inte så ansträngande när man har tvättmaskinen i badrummet.

Härom veckan så fixade jag ett Spotify-konto. Anledningen var mest att mina föräldrar frågat om jag visste vad det var, deras grannar hade nämligen pratat om det och sagt att de skulle ordna ett konto åt mamma och pappa. Eftersom det är mig mina föräldrar ringer de gånger de behöver hjälp med datorrelaterade frågor så insåg jag att det var bäst att ligga ett steg före. Det är ju enklare att förklara via telefon om man själv har programmet och vet hur det fungerar. Sagt och gjort, jag skaffade mig ett konto och sen dess har jag samlat låtar. Visst har jag märkt att det är vissa artister och låtar jag inte kan hitta, men istället har jag hittat andra saker.

Än så länge har jag inte gjort mer än en spellista, och det kan man väl egentligen inte kalla en riktig spellista. Det liknar mer en stor låda där jag bara stoppar in det jag hittar och gillar. Just nu är det närmare 8 timmars musik, och jag fortsätter att kasta in låtar vartefter jag hittar dem. Ibland kastar jag ut låtar också när jag kommer på att de nog inte var lika bra som jag hade för mig. Det har varit mycket "åhh, den här låten hade jag nästan glömt" och "undrar om de har den där jag plågade hela familjen med när jag var 14". Men, för att inte glömma bort eller tappa bort låtarna igen lägger jag dem alltså i den där virtuella lådan. Sen har jag satt spelningen på "shuffle" vilket gör det hela väldigt intressant. Det blir de mest märkliga låtkombinationer emellanåt, och jag har gjort många blandband i mina dagar men inget av de banden har varit hälften så märkliga som en del låtkombinationer jag fått genom Spotify. Roligt är det i alla fall!

För att göra ett lika tvärt kast som från Guns'n Roses till Edith Piaf vidare till Elvis Presley tänkte jag tipsa om den här lilla notisen om pingviner som fotograferar. Eller det ser i alla fall ut som det är vad de håller på med. Nyfikna är de i alla fall. Om ni missat det så gillar jag pingviner skarpt.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Tittade mycket på pingviner igår på mässan. Bara så du vet. :)

Yvonne L sa...

Jenny: Nämen, pingviner på fotomässa! Fast jag borde inte vara förvånad, pingviner är tacksamma fotoobjekt har jag sett på nätet! :0)