2009-11-29

Det är vitt ute!

Det har varit vitt ute hela dagen, och den här tiden på året önskar man ju att det vore snö. På vissa platser i landet är det säkert snö, men inte hos oss. Här har det vita idag bestått av dimma.
När vi gav oss ut på dagens första promenad var klockan strax efter 10 - det är ju söndag så Higgins och ajg tog oss en ordentlig sovmorgon - och man kunde faktiskt ana solen genom dimman. Man såg kanske 40-50 meter framför sig, allt annat sveptes in av tjock dimma.
När vi gick över bron vid Fors kyrka tog jag en bild bort mot Rådhusbron som man kan ana inne i dimman. Det var lite som att vara ute och gå i en spökstad.


Solen som vi såg i början av promenaden gav upp sina försök under vår fortsatta promenad, och dimman tätnade. Här har jag tagit en bild i Stadsparken bort mot Nybron, och normalt sett borde man kunna se Statt till höger på andra sidan ån, men som ni ser så är det bara dimma. Jag kan faktiskt förstå nu hur det är att vara ute på ett stort hav i dimma och plötsligt så dyker det upp ett annat stort fartyg eller ett isberg! Det var lite så på promenaden, plötsligt dök det liksom bara upp folk från ingenstans!

7 kommentarer:

Bibbi sa...

Snacka om att vara i dimman...
Gillar det inte. Ser ju inget när man är ute och kör. Nu har vi ju i allafall minusgrader som tur är. Så nu slipper jag vara ute och gå i spöregnet!

Gun sa...

Det har varit dimma här också, och jag har läst om dimma på flera bloggar. Jag blev blöt i håret på vår promenad trots att det inte regnade.

Yvonne L sa...

Bibbi: Nu ikväll hade det lättat lite, men då var det ju mörkt istället! ;)

Gun: Samma här, jag var också blöt i håret efter dagens första promenad trots att det inte regnade.

cat sa...

Wow vilken härlig och ödslig känsla det är i dina bilder:)

Anonym sa...

Bara 23 dagar kvar till Julafton!!

Detta firar vi med en tävling i min blogg där vinsten är en sprillans ny MOBILTELEFON!

MVH Elin - Julbloggen ♥
http://julaftonsmorgon.blogg.se

Lisa sa...

Huuu... Ser faktiskt riktigt spooky ut!

Yvonne L sa...

cat: Vi kände oss rätt så ensamma på vår promenad. Trodde nästan det var något utegångsförbud jag missat.

Elin med julbloggen: Idag är det ju bara den 30 november, när firar du jul egentligen?

Lisa: Det var tur att det inte var mörkt också, då hade det nästan varit lite läskigt faktiskt.