2009-11-03

Nu är jag redo!

Ännu en blåsig höstdag där löven som fallit ner på marken virvlar omkring i parker och på gator. Det började lite mulet idag, men senare under dagen kom solen.

Den här bilden är från Stadsparken imorse, då var det fortfarande mulet, och då är det ju extra trevligt med träd i höstdräkt. Här i stan så har man i några år gjort så med alla nerfallna löv i parkerna att man kör över dem med gräsklipparen för att finfördela dem. Sen lämnas de kvar på gräsytorna och tas tydligen lättare omhand av maskarna då. Det är väl kanske bra för gräsmattor att maskarna lätt kan göra något med de söndermalda löven, men för en cocker spanielpäls är det inte så himla roligt. Löv sönderhackade av gräsklippare fastnar mycket mer i pälsen och är betydligt svårare att få bort än när det fastnar hela löv. Men, men, det är sånt vi får leva med Higgins och jag.

På dagen idag så var jag iväg och fick sommardäck skiftade till vinterdäck, så nu kan det komma hur mycket snö och is som helst, jag är redo! Sen drygt ett år tillbaka så har jag ju däcken förvarade hos en firma lite utanför stan som byter däcken också, så det är ju bara att ta sig dit, stå och titta när de byter, betala och sen åka hem. Den här gången slapp Higgins följa med, han tyckte ju det var så tråkigt sist han var med! När pappa och jag åkte iväg med våra respektive bilar för däckbyte så fick Higgins vara hemma hos mamma och det hade han inget emot.

Nu ska jag sätta igång med det jag skrev om igår, det vill säga köttbullstillverkning!

3 kommentarer:

Bibbi sa...

Har ni kvar löv på träden????? Wow!

Gun sa...

Det är ju ett smart sätt att slippa ta upp löven på i alla fall. Trevlig köttbullstrillning på dig:)

Yvonne L sa...

Bibbi: Jo, här i "södra" delarna av landet finns det fortfarande löv kvar! :D

Gun: Det är nog smart antar jag, förmodligen billigare också än att ha såna lövblåsare och uppsamlare i samtliga parker!
Köttbullstrillningen var trevlig, Higgins var bara lite ledsen över att han inte fick hjälpa till! ;0)